Сензациите в пресата днес: Пената пак пред уволнение

Левски не дал на Милиев да ходи на проби в Русия

Сензациите в пресата днес: Пената пак пред уволнение

 Нови грандиозни промени се готвят в ЦСКА. Така смятат италианските издания, цитирани от почти всички родни вестници.


Димитър Пенев е пред уволнение, тръби преса­та в Италия. Той трябва да бъде заменен от 49-годишния Родолфо Ваноли по настояване на ръко­водството на Удинезе, пише „7 дни спорт”.

Още преди месец се заговори, че ЦСКА иска сътрудничество с клуба от Удине и най-вече да привлече под наем няколко футболисти. Италианците обаче на­стояват техните играчи да тренират под ръковод­ството на доверен човек, какъвто е Ваноли, който в момента е без отбор. Целта на Удинезе е през цялото време да знаят как живеят и тренират техните играчи в Бъл­гария.

Според италианската преса в момента се водят заключителните прего­вори за назначаването на Родолфо Ваноли на „Ар­мията”. Очаква се това да стане факт в следващите дни.

Така Димитър Пе­нев може да се окаже без работа след завръщането на армейците от турнето в Либия. Самият Пенев не дава индикации, че ще го сменят, и продължава да говори за плановете си за ЦСКА.
Не пускат Милиев на проби в Русия, връщат го в състава, пише „Мери­диан Мач".

Левски е отказал да пусне Йордан Милиев в руски клуб. Братуш­ките са пожелали да вземат централния бранител, но първо на пробен период. Именно поради тази причина клубът не е пуснал състезателя си.

„Сините" са съг­ласни в момента да продадат или преот­стъпят Милиев, но срещу съответства­ща на визитката му цена. Идеята за трансфера е по-скоро заради мнението на треньора, а не за да се запълва дупка в бюджета.

Иво То­нев още миналата седмица обяви, че в Левски вече няма да се продават играчи по финансови причини. Украински клуб също се интересува­ше от бранителя. Най-вероятно става въпрос за слабака Заря (Луганск), кой­то искал Милиев под наем до края на сезона, но срещу символична сума. Други варианти към днешна дата липс­ват.

Така бранителят почти сигурно оста­ва до края на сезона на „Герена". Милиев автоматично може да получи и място в титулярния състав на клуба. Причината за това е, че Сюлей­ман Диамутен прис­тигна твърде късно и не се намира в оп­тимална форма. Иво Иванов пък демонс­трира слаба игра и в мача с Локо (Сф) (1:0) и като по чудо нападателите на „железничарите" не се възползваха от неговите грешки. Така Милиев може да се озове в центъ­ра на обраната, ра­мо до рамо със Сержиньо Грийн на старта на пролетния полусезон.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки