Линдзи пристига утре в 13.00 часа

Най-голяматазвезда в Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените Линдзи Вон (САЩ) ще пристигне в България на 22 (сряда) в 13.00 часа.

Линдзи пристига утре в 13.00 часа

Най-голяматазвезда в Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените Линдзи Вон (САЩ) ще пристигне в България на 22 (сряда) в 13.00 часа. Водачката в генералното класирана за сезона и олимпийска шампионка в спускането ще кацне на терминал 2 на летище "София" с чартърен полет от Москва, след което ще се отправи към Банско за участие в стартовете от Световната купа в българския курорт през уикенда. 27-годишната Вон е световна шампионка в спускането и в супергигантския слалом от Вал Д'Изер 2009. 

Тя има 50 победи за Световната купа и на три пъти печели големия Кристален глобус през 2008, 2009 и 2010 година. Заедно с американката в София ще пристигнат още няколко алпийки, който тази вечер ще участват в специалното градско състезание в Москва. В гигантския слалом на директно елиминиране в руската столица са поканени 15-е най-добри в генералното класиране за сезона и една състезателка с "уайлд кард". Състезанието е с награден фонд от 100 хиляди швейцарски франка. Очаква се в София да кацне и миналогодишната носителка на Световната купа Мария Рийш (Германия). 27-годишната Рийш е олимпийска шампионка от Ванкувър 201 в суперкомбинацията и в слалома, както и световна шампионка в слалома от Вал Д'Изер. 

В Банско се очакват и действащата световна шампионка в спускането и в супергигантския слалом Елизабет Гьоргъл (Австрия), олимпийската шампионка в гигантския слалом от Торино 2006 и олимпийска вицешампионка в спускането от Ванкувър 2010 Джулия Манкузо (САЩ), настоящата световна шампионка в гигантския слалом и олимпийска вицешампионка в гигантския слалом и в супергигантския слалом от Ванкувър Тина Мазе (Словения) и още няколко от водещите състезателки в скоростните дисциплини. Пристигналите в Банско вчера през седмицата алпийски вече правят първите си свободни тренировки в ски-зоната в курорта. На 25 февруари на пистата "Марк Жирардели" ще се състои спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, а ден по-късно е и супергигантския слалом. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки