Арсенал почва преговори с Ван Перси за нов договор

Арсенал се надява, че най-накрая ще започне преговори с Робин ван Перси за подновяване договора между двете страни. Това пише авторитетният английски вестник „Дейли Телеграф”.

Арсенал почва преговори с Ван Перси за нов договор
Арсенал се надява, че най-накрая ще започне преговори с Робин ван Перси за подновяване договора между двете страни. Това пише авторитетният английски вестник „Дейли Телеграф”.
 
Настоящият контракт на капитана на „топчиите” изтича следващата година. Досега той избягваше да говори публично за дългосрочно бъдеще на „Емирейтс”, но индикациите са такива, че сега той е готов да проведе предварителни разговори с ръководството на Арсенал.
 
Малко вероятно е, че каквато и да било сделка ще бъде финализирана преди края на сезона. Ясно е, че лондончани почти сигурно ще отпаднат от Шампионската лига, но въпреки това самият факт, че Ван Перси е готов да изслуша ново предложение, е изключително позитивна стъпка за клуба, пише изданието.
 
Смята се, че Арсенал обмисля значително подобряване на финансовите условия за холандеца. В момента той взима по 80 000 паунда на седмица. Очаква се заплатата му да нарасне на поне 100 000 седмично. Ван Перси е наясно, че други играчи от световна класа получават двойно повече от настоящото му възнаграждение, отбелязва вестникът.
 
Арсенал има около 55 млн. паунда, които да инвестира в състава и трябва да балансира между желанието да поднови договора на Ван Перси и селекцията на тима през лятото.
 
Бюджетът на Венгер включва възнагражденията на играчите, което създава колебание за това колко пари ще бъдат насочени към подновяване на договорите.
 

Дори и Ван Перси да не приеме вероятната оферта от Арсенал за нов 4-годишен договор, трансферът му през лятото не е предрешен въпрос, посочва "Телеграф".   

Фиорентина не успя да победи Наполи, макар че имаше аванс (ВИДЕО)

Двата тима завъртяха реми 2:2

Артета ще преговаря за нов договор след края на сезона

Сегашният му контракт е до края на следващата кампания

Емери: Искам да спечеля Висшата лига и Шампионската лига с Астън Вила

Мениджърът на бирмингамци демонстрира големи амбиции

Трима от Манчестър Юнайтед се завръщат срещу Брайтън

Вижте подробности

Нападател на Лудогорец с шансове за Евро 2024

Квадво Дуа е в разширения състав на Швейцария

Арне Слот: Да, подписах с Ливърпул

Всички въпросителни паднаха

Клоп: Няма да забравя нито един ден в Ливърпул!

Мениджърът на мърсисайдци с последна пресконференция начело на тима

Реал Мадрид с ново предложение към Лука Модрич

"Белия балет" иска да задържи халфа за поне още един сезон

Окончателно: Томас Тухел си тръгва от Байерн Мюнхен

Специалистът не се е трогнал от опитите да бъде задържан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки