Официално: Левски назначи Дончо Донев за главен скаут на тима

Донев ще получава информация за всички млади футболисти състезаващи се в юношеските първенства, Б и В групи, като за целта страната ни ще бъде разделена на четири отделни зони, в които ще бъдат наблюдавани въпросните състезатели

Официално: Левски назначи Дончо Донев за главен скаут на тима
Днес ръководството на ПФК Левски назначи бившия футболист на сините Дончо Донев за главен скаут на клуба, съобщи официалният сайт на "сините".

Донев ще получава информация за всички млади футболисти състезаващи се в юношеските първенства, Б и В групи, като за целта страната ни ще бъде разделена на четири отделни зони, в които ще бъдат наблюдавани въпросните състезатели.
 
До лятото Дончо ще изпълнява функцийте си сам, а след това ще бъде назначен втори човек, който ще му помага в работата.
 
Всички предложения направени от Донев, ще бъдат обсъждани от старши треньора на тима Николай Костов и спортния директор Георги Иванов, се казва в комюникето в клубния сайт на Левски. 



Novsport.com съобщи за потенциалното назначение още на 28 януари



Дончо Ройчев Донев е бивш футболист, нападател, футболен деятел, бивш спортен директор на ПФК Локомотив (София).
 
Играл е за Димитровград, ЦСКА, Ботев (Пловдив), Локомотив (София), Левски (София), Локомотив (Пловдив) и турските отбори Саръерспор, Ванспор, Дарданелспор и Денизлиспор.
 
Шампион на България през 1989 и 1990 с отбора на ЦСКА.
Вицешампион през 1988 и 1991 с ЦСКА и през 1996 и 1998 с Левски (София), бронзов медалист през 1993 и 1994 г. с Ботев (Пловдив). Четирикратен носител на купата на страната през 1988 и 1989 с ЦСКА, 1995 с Локомотив (София) и 1998 с Левски (София).
 
В "A" група има 333 мача и 124 гола. Полуфиналист за КНК с ЦСКА през 1989 г. В евротурнирите има 25 мача и 3 гола (10 мача и 1 гол за ЦСКА в КЕШ, 4 мача с 1 гол за Локомотив (Сф), 4 мача с 1 гол за Левски и 3 мача за ЦСКА в КНК и 4 мача за Ботев в турнира за купата на УЕФА). Има 6 мача за националния отбор.
 
Приключва кариерата си през 2005 г. в Локомотив (София).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки