"Странджа" отново е в София и пряко по БНТ

Най-старият международен турнир по бокс в Европа - надпреварата за купа "Странджа", се завръща в София след 14-годишно прекъсване.

"Странджа" отново е в София и пряко по БНТ

Най-старият международен турнир по бокс в Европа - надпреварата за купа "Странджа", се завръща в София след 14-годишно прекъсване. За последно столичните любители на този спорт видяха на живо световните майстори на ръкавиците при аматьорите през 1998 година в Студентски град. Сега 164 спортисти от рекордните 30 държави ще се съберат в зала "Универсиада" за 63-ото издание на състезанието. От тях жените са 42 в три категории - до 51, 60 и 75 кг. 

Усилията на новото ръководство на Българската федерация по Бокс и на амбициозния млад президент Красимир Инински осигуриха сериозно международно присъствие. На ринга при мъжете ще се качат трима общо петима световни шампиони, от които трима са действащи от Баку 2011 - Ласаро Алварес Естрада (Куба) в категория до 56 килограма, Хулио Сесар ла Крус Пераса (Куба) в категория до 81 кг и Лопес Евертон (Бразилия) в категория до 64 килограма, както и Роснеиел Иглесиас Сото Лонго (Куба) в категория до 64 кг от Милано-2009 и Детелин Далаклиев (България) в категория до 54 кг от Милано-2009. 

Друг кубинец - Емилио Кореа и южнокореецът Юн Ван Ким пък са медалисти от последната лятна Олимпиада в Пекин. Компанията и при дамите е впечатляваща, така че шоуто изглежда гарантирано от 22 февруари (сряда) до 25 февруари (събота). Елиминациите и полуфиналите започват в 15:00 часа, финалите са от 16:30 часа. Възобновява се и партньорството между БФБокс и БНТ. 

Турнирът "Странджа" през тази година ще бъде излъчен с преки предавания по БНТ Свят и БНТ 2 - първите два дни от 18:30 часа, полуфиналите в петък от 16:00 часа, а финалите в събота от 17:00 часа. Най-интересните битки за златните медали ще намерят място и в програмната схема на БНТ1 в събота между 18:00 и 19:00 часа. 

Българин със златен медал от Европейско по BJJ

Антони Тодоров надви Ким Ронвал

Фюри взе €150 млн. и заяви: Аз спечелих този мач!

"Страната му е във война - хората са на нейна страна"

Откараха Усик в болница, насрочиха реванша

„Това е за страната ми“, заяви украинецът след успеха над Фюри

За историята: Усик e абсолютен световен шампион (ВИДЕО)

Украинецът нанесе първа загуба на Тайсън Фюри

Джошуа и Роналдо ще гледат заедно мача между Фюри и Усик

Двамата ще се насладят на историческия мач на живо

България с европейска титла по борба

Вижте подробности

Стефан Стефанов стана европейски шампион за момчета

Валерия Станчевва ще спори за титлата при 46-килограмовите

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Фюри срещу Усик - кой е фаворит?

Магомед Рамазанов ще се бори само за злато в Париж

Вижте какво казва единственият ни борец с квота в свободния стил

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки