Черно море излъга Калиакра с 1:0 в контрола

Росен Колев точен за "моряците", двата тима удрят три греди

Черно море излъга Калиакра с 1:0 в контрола
Отборът на Черно море постигна трета победа в зимните си контроли, след като днес се наложи с 1:0 над тима на Калиакра. 
 
До момента "моряците" бяха победили с 4:1 Несебър и с 1:0 Нефтохимик, бяха направили 2:2 с Гомел и 0:0 с Хоризонт, а от Ягелония и Спортул (Букурещ) паднаха съответно с 0:4 и 0:2. 
 
За "българското Каляри" пък това бе едва второ поражение от началото на зимната подготовка, след като те загуби първата си проверка от нея с 2:3 от Калатис. Впоследствие Калиакра стигна до 6 последователни успеха, след като надделя с 2:0 над Черноморец (Поморие), с 1:0 над Добруджа, с 5:1 над Септември (Тервел), с 2:1 над Спартак (Варна) и накрая си върна два пъти на Калатис, надигравайки го с 2:1 и 5:1. 
 
В днешната контрола за хората на Стефан Генов игра дошлият на проби румънец Ганджовеану, който още в 6-та минута можеше да направи първата си асистенция за "моряците", но удар на Георги Божилов бе спасен от стража на Калиакра. 
 
Последва хубав самостоятелен пробив на Манолов, завършил с изстрел, който мина на сантиметри от страничната греда.
 
Първата възможност за каварненци пък се откри в 19-ата минута, когато  след меле пред вратата на Черно море последваха 3 последователни удара, но „моряците“ успешно удържаха натиска.
 
До края на полувремето варненци продължиха да натискат и в 20-ата минута Манолов шутира опасно, но топката не намери очертанията на вратата. 8 по-късно пък, Камазола стреля мощно от над 20 метра, ала стражът на Калиакра спаси. 
 
Втората част започна с няколко смени за Стефан Генов, който пусна в игра Паломино, Денчев и Атанасов. 
 
Именно венецуелецът можеше да открие резултата в 52-ата минута, ала ударът му срещна страничната греда. 
 
Така се стигна до 55-ата минута, когато все пак варненци излязоха напред, след като Росен Колев засече с глава хубаво центриране на свой съотборник. 
 
7 минути след гола Александър Александров можеше да удвои, но изстрелът му срещна напречната греда, а в 67-ата минута и Калиакра удари греда. 
 
В 69-ата минута Паломино бе изведен сам срещу стража на каварненци, но не можа да го преодолее.
 
До края на двубоя Николов и Атанасов изтърваха по още една ситуация за "моряците", но нов гол не падна и така Черно море спечели контролата с Калиакра с 1:0. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки