Манкузо спечели градското състезание по паралелен слалом в Москва

Джулия Манкузо (САЩ) спечели градското състезание от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените в руската столица Москва с награден фонд 100 хиляди швейцарски франка

Манкузо спечели градското състезание по паралелен слалом в Москва

Джулия Манкузо (САЩ) спечели градското състезание от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените в руската столица Москва с награден фонд 100 хиляди швейцарски франка. 27-годишната Манкузо триумфира в надпреварата по паралелен слалом с 16 състезателки на директна елиминация, като на финала тя победи Михаела Кирхгасер (Австрия) с преднина от 54 стотни от секундата. Това беше седми успех на американката за Световната купа, с което той заслужи 40 хиляди швейцарски франка от наградния фонд. За Кирхгасер останаха 30 хиляди швейцарски франка. Манкузо, която е олимпийска шампионка в гигантския слалом от Торино 2006, отстрани на полуфиналите сънародничката си Линдзи Вон с 31 стотни по-добро време.

В спора за третото място Вон пък надделя над миналогодишната носителка на Световната купа Мария Рийш (Германия) само с 8 стотни от секундата аванс след двата манша и взе 20 хиляди швейцарски франка, а за Рийш останаха 10 хиляди швейцарски франка. Така Вон увеличи аванса си на върха на генералното класиране. Тя има 1502 точки след 27 от 39 състезания. Втора е Тима Мазе (Словения) с 1024 точки, а трета е Рийш с 1006 точки. Световната купа при жените продължава със спускане и супергигантски слалом в българския курорт Банско на 25 и 26 февруари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки