Лавеци и Кавани развенчаха Челси (видео+снимки)

Наполи би "сините" само с 3:1 в Италия

Лавеци и Кавани развенчаха Челси (видео+снимки)
Отборът на Наполи направи решителна крачка към четвъртфиналите на Шампионската лига, след като тази вечер надигра категорично английския Челси с 3:1. 
 
Двубоят се игра на стадион "Сан Паоло" в Неапол и бе първи осминафинал между двата тима в надпреварата. В хода на двубоя Андре-Вияш Боаш даде сериозна жертва, след като още през първата част Босингва получи проблем с бедото на левия крак и бе заменен от Ашли Коул. 
 
Мачът започна с невероятна възможност за Кавани, който в 10-та минута бе изведен очи в очи срещу Чех от Лавеци, но ударът му бе спасен с крак от стража на Челси. 
 
Натискът на домакините продължаваше да се усилва и в 19-ата минута Маджо бе изведен на десния фланг, навлезе в пеналта и стреля към далечния ъгъл, но вратарят на англичаните пак внимаваше и спаси. 
 


Така се стигна до 27-ата минута, когато Стъридж получи на десния фланг и подаде в наказателното поле, където топката отскочи лошо от терена, излъга Канаваро и стигна в Мата, който от няколко метра сам не прости на Де Санктис - 1:0 за "сините". 
 
Това попадение пообърка италианците, но те бързо успяха да се съвземат от удара и отново натиснаха съперника си в половината му, докато англичаните продължаваха да разчитат на контраатаки. 

Така дойде 38-ата минута, когато неаполитанците стигнаха до изравнителен гол, след като Кавани открадна една топка в половината на Челси и намери Лавеци на дъгата на пеналта, а аржентинецът с прецизен изстрел прати кълбото в долния ляв ъгъл на Чех за 1:1. 

 
Само 2 минути по-късно Рамиреш можеше отново да даде водачеството на англичаните, след като проби мощно през центъра, но ударът му с левия крак замалко да прехвърли "Сан Паоло". 
 
В даденото от рефера продължение пък, Наполи ужили лошо за втори път своя противник. Тогава Инлер центрира в наказателното поле от дясно, Кавани изпревари Кейхил и с рамо направи за втори път безпомощен Чех - 2:1. 
 
Втората част стартира с привиден натиск на "сините", но Наполи набързо си върна контрола над мача и в 55-ата минута Лавеци направи непростим пропуск. Тогава Кавани получи в центъра и елегантно изведе аржентинеца сам срещу Чех, но ударът по диагонала на Лавеци с левия крак, премина встрани от вратата. 
 


Натискът на "небесно-сините" обаче продължаваше и в 65-ата минута Челси капитулира за трети път, след като Кавани открадна една топка от Давид Луис, не се полакоми да стреля, а намери непокрития Лавеци, който от точката на дузпата бе безмилостен за 3:1. 
 
В 81-ата минута пък, домакините изтърваха страхотна възможност да поведат с 4:1. Тогава Хамшик бе изведен в лявата част на наказателното поле, финтира хладнокръвно Иванович и подаде към малкия пеналт, където Кавани се размина, а след това Маджо от около 5 метра стреля право в застаналия на голлинията Ашли Коул. 
 
В даденото от рефера продължение пък, Дрогба бе на косъм от това да вкара за 2:3, но ударът му след пас на Коул не намери целта. 
 


До края на двубоя нови голове нямаше и така Наполи спечели първия осминафинал от Шампионската лига срещу Челси с 3:1 и чака спокойно реванша на 14-и март. 

От Байерн са категорични за мениджъра на Брайтън

Той няма да бъде следващият треньор на тима

Решено е! Де Дзерби се разделя с Брайтън до броени дни

Той ще освободи поста си след края на сезона

Уулвс е в напреднали преговори с ас на Саутхемптън

Че Адамс може да подсили "вълците"

Реал (Мадрид) вече е разбрал за тайната клауза на Мак Алистър

"Кралете" се интересуват от халфа на Ливърпул

Челси постигна договорка за привличането на Месиньо

Талантът от Палмейрас май ще акостира при "сините"

Артета ще преговаря за нов договор след края на сезона

Сегашният му контракт е до края на следващата кампания

Емери: Искам да спечеля Висшата лига и Шампионската лига с Астън Вила

Мениджърът на бирмингамци демонстрира големи амбиции

Груев бележи, Лийдс на мач от Висшата лига (ВИДЕО)

Тимът на българина разби Норич с 4:0

По шампионски: Сити на победа от историческа титла (ВИДЕО)

Холанд вкара 2 гола на Тотнъм и прати Вила в ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки