ЦСКА задържа Паун, освобождава Мушат

Адемар може да остане

ЦСКА задържа Паун, освобождава Мушат

Спортно-техническият щаб на ЦСКА почти си­гурно ще привлече еди­ния от двамата румънски футболисти от Динамо (Бу­курещ), които са на проби в тима, пише "Тема Спорт". 26-годишният офанзивен халф Джорджиан Паун е убедил с играта си в първи­те два мача срещу Ал Ахли Триполи (0:1) и Ал Насър Бен-гази (1:0) Димитър Пенев и Дуци Симонович, че трябва да му предложат договор.

Румънецът демонстрира добра техника срещу либийските съперници и бе един от най-силните играчи в черве­но. Освен това той е впе­чатлил треньорите и с изя­вите си в тренировъчния процес. Ако Паун затвърди добрите си игри и в днешни­те мачове срещу същите съ­перници, той ще играе за ЦСКА през пролетта. Шансът това да се случи е 90%.

Не такава ще бъде съдба­та обаче на неговия сънарод­ник Николае Мушат. Левият защитник е разочаровал треньорското ръководство в срещите с арабите и ако не направи някакво суперпредставяне в днешните дву­бои, ще бъде освободен след прибирането на отбора от Либия.

Така най-вероятно от ситуацията ще бъде облаго­детелстван бразилският краен бранител Адемар Таварес. Преди продажбата на Платини неговото напуска­не бе считано за сигурно, тъй като играчите извън Ев­ропейския съюз при „червени­те” бяха 4-има, а могат да бъ­дат картотекирани само трима. Предвид липсата на ляв бек обаче, ако не бъде на­мерен такъв в най-скоро вре­ме, Дуци и Пената ще бъдат принудени от обстоятел­ствата да го задържат и през пролетта. Той обаче няма да е титуляр през пролетта. За такъв е гласен Ан­гел Грънчов, който в голяма част от контролите игра именно в тази зона.

Голяма роля за очертава­щото се оставане на Адемар в отбора играе Иво Ди­мов, който лично се е застъ­пил за бразилеца пред Ди­митър Борисов. Както е из­вестно, именно Димов дове­де Адемар от Черно море. Бившият халф на няколко пъ­ти е влизал в остри конфлик­ти със Симонович, който не иска бразилеца в отбора.

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки