В Румъния разследват контролата Стяуа – Левски, може да е била уредена

Съдията даде две дузпи на румънците, според агента организирал мача реферът бил българин, но никой не знае името му

В Румъния разследват контролата Стяуа – Левски, може да е била уредена

Огромно разследване за корупция и уреждане на мачове започва в Румъния. Целта на властите е да разбият тото мафията, която напоследък се набърка в мачове от целия свят.

Оказа се, че сред най-съмнителните мачове на румънски отбори са контролите на Стяуа (Букурещ) по време на лагера в Анталия. Една от проверките, която буди сериозни подозрения, е тази с Левски, когато Стяуа спечели с 2:1 след две дузпи в своя полза и странни решения на главния съдия, чието име така и не стана ясно, пише авторитетното румънско издание "ProSport".

Румънците смятат, че играчите не са замесени в манипулирането на срещите. То се организира от специален агент, който отговаря за подготвянето на всички детайли около мачовете. В слуая организатор на контролите на Стяуа е агентът Кристиян Войчу, който е приближен на собственика на част от акциите на Динамо (Букурещ) Кристи Борчеа.

Войчу отрече да е уреждал мачове пред местна румънска телевизия. „Моето задължение по договор със Стяуа е да намирам съперници за приятелските срещи. С рефери не работя. Например, в мача с Левски българският съдия дойде с тях, а с Дебрецен дойде някакъв турски рефер, който се появи в последния момент. Мачовете се предаваха по телевизията и хората са могли да видят, ако е имало някаква договорка в срещите”, казва Кристи Войчу.

Името на предполагаемия български съдия обаче не е ясно до момента.

Разследващите се занимават с няколко мача на Стяуа в турския курорт. Най-фрапиращ бе резултата срещу Конкордия, когато отборът на Валентин Илиев загуби с 1:4. Победата с 3:0 над Кубан също се разследва.

В Румъния се смята, че треньорът на Конкордия Лоренцио Регенкамп, който преди играеше за Литекс, е в тясна връзка с черното тото. На мачовете на неговия отбор се залагат огромни суми в заложни къщи в Азия, като най-големият бум на залози при мачовете на тима е в Сингапур.

Срещу Кубан пък циркът бе пълен. Тогава съдията даде три дузпи, но всичките бяха изпуснати, а после реферът зачете за гол един удар с глава на играч на Стяуа, който нацели двете греди без да минава голлинията и пак се върна в наказателното поле.

 

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки