ЦСКА си върна на Ал Ахли и победи с 2:0

Борис Галчев и Станислав Костов донесоха втора победа на "червените" в Либия

ЦСКА си върна на Ал Ахли и победи с 2:0

ЦСКА си върна на Ал Ахли за минималната загуба в понеделник. „Червените” спечелиха с 2:0 след гол на Борис Галчев от пряк свободен удар. Станислав Костов в последните секунди също се разписа. Това е втора победа за ЦСКА на лагера в Либия. Червените вече имат 6 точки в класирането на турнира "Мъчениците на 17 февруари".

Срещата започна с 40-минутно закъснение, а по традиция домакините от Либия хич не бързаха да спазят предварително обявения час на двубоя.

ЦСКА вече е с огромни шансове да спечели приятелския турнир „Мъчениците на 17 февруари”. „Армейците” записаха втора победа с 1:0, а имат и една загуба и то пак минимална.

По регламент мачът ЦСКА – Ал Ахли продължи само 45 минути. Българският отбор имаше по-добрите положения и контролираше положението на терена.

Новото попълнение Паун изпусна първия добър шанс в 11-ата минута, но от въздуха стреля в аут след добър пас от крилото на Адемар, който още не знае дали ще играе в ЦСКА през пролетта.

Опорният халф Борис Галчев откри резултата след 18 минути игра. Бившият играч на Пирин (Благоевград) оплете неспасяемо кълбото в мрежата на Ал Ахли от пряк свободен удар.

Веднага след центъра либийците имаха своя шанс да изравнят, ала Райс Мболи спаси българския клуб. Защитата на ЦСКА заспа, остави непокрит противник в наказателното поле, той стреля от 3-4 метра, но алжирският страж показа рефлекс и изби.

В средата на полувремето мачът загрубя, без да има голови положения. Три жълти картона бяха показани на ЦСКА. Получиха ги Бандаловски, Паун и Присо.

Срещата вървеше към минимална победа за „армейците”, но Станислав Костов успя пак да отбележи за червените в заключителните секунди. След остро изпълнение на пряк свободен удар, младият талант технично преодоля вратаря за 2:0.

След края на срещата ЦСКА има около няколко минути да отдъхне преди да премери сили за втори път и с Ал Насър. В понеделник ЦСКА победи същия съперник с 1:0.

ЦСКА: Мболи, Бандаловски, Хадад, Адемар, Грънчов, Галчев, Дюлгеров, Паун, Присо, Карачанаков, Костов

 

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки