Дел Потро на ¼-финал в Марсилия след отказване на Давиденко

След 2 сета здрава битка, руснакът се отказа, поради контузия

Дел Потро на ¼-финал в Марсилия след отказване на Давиденко

Хуан Мартин Дел Потро се класира за ¼-финалите на тенис турнира в Марсилия с награден фонд 512 750 евро, след като противникът му Николай Давиденко се отказа след края на втория сет в мача помежду им, при резултат 1:1.

Първият сет премина изключително оспорвано и трябваше да се реши с тайбрек. Преди това и двамата тенисисти имаха шансове да спечелят частта, но така и не успяха да пробият подаването на съперника.

В решителния 13-ти гейм отново имаше драматични моменти и се стигна до няколко минипробива, като в крайна сметка Давиденко триумфира с 8-6 точки и поведе в мача.

Във втория сет руснакът бе поставен под сериозно напрежение в сервис-геймовете си и Дел Потро успя да се възползва, макар и от едва 10-ата си възможност за пробив за целия мач. Шампионът от US Open 2009 задържаше безпроблемно подаванията си и след 2 часа изравни резултата в сетовете след успех във втората част с 6-4.

Това се оказа и края на срещата, която приключи преждевременно, тъй като Давиденко се оплака от контузия в десния крак.

В спор за място на полуфиналите Дел Потро ще срещне представителя на домакините Ришар Гаске, който по-рано днес се разправи с Игор Куницин с 2-0 сета – 6:3, 6:2.

Влади Николов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки