Измъченият Шалке хвана последния влак за 1/8-финалната фаза на ЛЕ

Немският тим продължава напред след тежък мач с продължения срещу чешкия Виктория (Пилзен)

Измъченият Шалке хвана последния влак за 1/8-финалната фаза на ЛЕ

Отборът на Шалке 04 се класира последен за 1/8-финалната фаза на Лига Европа. Това стана след успех с 3:1 над чешкия Виктория (Пилзен), като мачът трябваше да се доиграе с продължения. Първата среща между двата тима преди седмица завърши 1:1, а и днес те стигнаха до същия резултат в редовното време. Още в 8-та минута Хунтелаар откри за 1:0, но само две минути преди края на мача гостите изравниха чрез Райторал. В продълженията "кралскосините" показаха повече желание за победата и я достигнаха с още две попадения на Хунтелаар, който оформи хеттрика си. 

 

Срещата започна равностойно, като домакините от Германия този път вече знаеха, че Виктория е балансиран тим с голям потенциал и стабилна защитна линия. В първия мач преди седмица "кралскосините" завършиха наравно с чехите 1:1. Пилзенци нямаха загуба в последните си шест поредни мача и демонстрираха самочувствие в Гелзенкирхен.

 

Най-активен за домакините се оказа нападателят Клаас Ян Хунтелаар, който откри резултата още в 8-та минута. В 16-та минута и евроголмайсторът Раул Гонзалес отправи удар с глава към вратата на гостите, но топката мина покрай целта. 

 

В 28-та минута изключително близо до гола бе Даниел от Виктория, но домакините се отърваха от изравняването с голям късмет. Дванадесет минути по-късно Хунтелаар напомни за себе си на "Фелтинс Арена", стреляйки с глава, но ударът му се окача неуспешен.

 

През второто полувреме немският тим владееше повече инициативата, особено след 60-та минута, когато се стигна до изгонването на Марек Бакош от гостите. Играта бе многократно накъсвана, тъй като на терена влизаха и медицински екипи.

 

Най-активни за Шалке бяха Раул, Хьоведес, както и Кристиан Фукс. Фарфан също се опитваше да тормози Виктория с атаките си, но до гол не се стигаше. Когато всички си мислеха, че нещата са ясни и германският тим ще продължи напред гостите нанесоха своя удар.

 

Звучният шамар, който се стовари на целия домакински щаб бе голът - дело на Франтишек Райторал в 88-та минута на сблъсъка. Сблъсъкът стигна до продължения, където с по-здрави нерви се проявиха домакините.

 

В 106-та минута Чинеду Обаси проби отдясно и центрира в чешкото наказателно поле, където Хунтелаар с остър удар с глава прати топката в далечния ъгъл за 2:1, пращайки в екстаз феновете на Шалке. В последните секунди той вкара трети гол и оформи хеттрика си за крайното 3:1.

 

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки