Алексис Санчес: Меси ме научи да се боря за всяка минута

"Постоянно трябва да продължавам да подобрявам играта си", категоричен е нападателят

Алексис Санчес: Меси ме научи да се боря за всяка минута

Чилийският нападател на Барселона Алексис Санчес похвали влиянието на Лионел Меси и останалите футболисти в тима. Според голаджията примерът, даден му от Меси е за поведението, което демонстрира на футболния терен.

 

23-годишният атакуващ футболист премина при каталунците в началото на сезона от италианския Удинезе. След изтърпяна контузия чилиецът се превърна в титуляр в състава на Хосеп Гуардиола и отблеяза някои много важни голове.

 

Говорейки пред медиите преди ден, Алексис призна, че той вече е научил страхотни неща от Меси по време на престоя си на "Ноу Камп". Санчес сподели мнението си при представянето на нов модел футболни обувки, на която присъстваше.

 

"Учех се от Меси и всички в тима. Лео ме научи, че трябва да имам желание да играя всяка минута и никога да не се оставям по течението. Постоянно трябва да продължавам да подобрявам играта си. Още не съм достигнал максимума. Мога да покажа по-добра игра. Сега съм още в началото, трябва да продължавам да се уча и да се усъвършенствам", каза състезателят на Чили.

 

Алексис е играл в отборите на Ривър Плейт, Коло Коло и Кобрелоа, след което прекара три години в Удинезе преди да замине за Испания. Дебютът му в професионалния футбол е през 2005 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки