Лоран Блан определи кои ще са капитаните на Франция

Изборът му ще стане ясен до седмица, замесени са Абидал, Мексес и Лори

Лоран Блан определи кои ще са капитаните на Франция

Старши-треньорът на френския национален отбор Лоран Блан сподели, че спекулациите около новия му договор с тима не трябва да влияят на подготовката за Евро 2012.

 

Бившият наставник на Бордо внесе стабилност в състава на "петлите" след поемането му след ужасяващото представяне на тима на Мондиал 2012 в Южна Африка. Френската футболна федерация реши да изчака решението си дали да продължи контракта на Блан поне до края на първенството на Стария континент през тази година, което се провежда в Полша и Украйна.

 

"Защо трябва да безпокоим играчите? Най-доброто в момента е да направим добра кампания на Европейското в Полша и Украйна. Футболистите не се интересуват от нищо друго. Каквото и да се случи през август начело на тима ще бъде добър треньор", "Л'Екип" споделя думите на Блан.

 

Селекционерът даде повече яснота и около това кой ще носи капитанската лента в състава на френския национален тим. Левият бек на Барселона Ерик Абидал, халфът на Милан Филип Мексес и вратарят на Лион Уго Лори са първи в списъка да предвождат съотборниците си.

 

"Това са тримата играчи, които имат повече отговорности от другите. За йерархията - ще видите следващата сряда кой точно ще сложи капитанската лента. Тримата вече знаят за ситуацията", каза бившият футболист.

 

"Дискутирах с Абидал капитанската позиция и той прояви повече разбиране, след като първоначално нямаше желание. Неговият статус в Барса, опитът му и това, през което премина, свързано със здравето му, ще са от голямо значение за ролята на водач. Само трябваше да го убедя", добави френският тактик. 

 

"Мексес е много мотивиран да бъде капитан. Аз го харесвам - той е добър играч, който за съжаление често получава контузии", завърши специалистът. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки