Дел Потро победи и Гаске, среща Цонга на полуфинал в Марсилия

Аржентинецът записа труден успех с 2-0 сета

Дел Потро победи и Гаске, среща Цонга на полуфинал в Марсилия

Хуан Мартин Дел Потро се класира за полуфиналите на тенис турнира в Марсилия след успех със 7-5, 7-6(5) над представителя на домакините Ришар Гаске.

В началото на срещата съперниците размениха по един пробив, като след това Гаске подложи на сериозен натиск Дел Потро и принуди аржентинеца да спасява няколко възможности за пробив в хода на сета. Кулата от Тандил обаче се справи и при 6-5 в своя полза осъществи решителен пробив, с който поведе с 1-0.

Делпо продължи със силната си игра и във втория сет и този път той беше този, който поставя под напрежение противника си в неговите сервис-геймове.

Това доведе до пробив аванс, който обаче скоро бе върнат от Гаске и авансът на аржентинеца бе неутрализиран. При 5-6 на Дел Потро дори се наложи да спасява сетбол, но 198-сантиметровият аржентинец го отрази. В тайбрека отново Гаске взе ранен аванс с минипробив, но накрая Дел Потро триумфира със 7-5 точки.

Любопитна подробност е, че на полуфинал един срещу друг ще се изправят тенисистите, които през днешния ден записаха победа номер 200 в кариерите си – Дел Потро и Цонга. Аржентинецът води с 3-1 победи в директните сблъсъци с френския си опонент, но Цонга спечели последния мач помежду им – финала във Виена през миналата година с 2-1 сета.

Влади Николов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки