Иво Тонев: На много хора не им се иска, но в Левски всичко е наред

Ще говоря с Димитър Иванков другата седмица, назначението на Дончо Донев бе много точно

Иво Тонев: На много хора не им се иска, но в Левски всичко е наред
Иво Тонев замина в четвъртък  за   подготвителния лагер на Левски в Сандански. "Тема Спорт" се свърза с изпълнителния    директор на сините, а той бе достатъчно отзивчив да отговори   на въпросите ни. Силният  човек на "Герена" говори за назначението на Стилян Шишков, очакванията  към полусезона и други интересни теми.
 
 
Г-н Тонев, какво се случва със Стилян Шишков? Той работи ли за Левски вече и по какъв начин?
- Ситуацията със Стилян Шишков не се е променяла. Всичко е ясно. Той е член на Управителния съвет на Левски. От деня, в който бе обявен, работи за клуба и изпълнява своите задължения. Вече сме казвали, че той няма да получава заплата, така че не виждам какво не ви е ясно.
 
Можете ли да кажете нещо конкретно, което Шишков вече е направил за Левски?
- Той направи доста нови неща в Левски. Промяна около неговите функции няма да има. Говорили сме и сме се разбрали. Стилян Шишков ще се занимава с мърчандайзинга. Той е много добър професионалист в тази сфера, от която аз, честно казано, не разбирам. Разчитаме на неговия опит и знания.
 
Искахте да назначите Димитър Иванков. Какво става, говорихте ли с него?
- Не съм говорил с него, защото нямах достатъчно време в София, за да го направя. Прибрах се след ангажимент в понеделник, имах 2 дена и половина, в които трябваше да свърша доста   работа, а вчера (б.а.-четвъртък) пътувах насам, към Сандански, за да се присъединя към лагера на Левски. Другата седмица планирам да се видя с Иванков, за да уточним какво ще правим. Не мога да ви кажа нищо повече за момента, защото първо трябва да говоря с него.
 
Предполагам,  че трябва да проведете и разговор с Кирил Ивков за школата?
- Вече няколко пъти сме говорили с Кирил Ивков. Уточнили    сме как ще се работи в школата. Другата седмица отново ще    проведем разговор. Има някои неща, които той иска да обсъди с мен, въпроси, които ще постави пред ръководството. Всеки трябва да има своите изисквания.
 
Има ли някакво развитие по трансфера на халфа Рашид Хамдани?
- Няма да коментирам този въпрос.
 
Можете ли поне да кажете дали сте изпратили оферта за него?
- Не, няма да коментирам.
 
Минаха повече от 2 месеца, откакто бяхте обявен за нов шеф в Левски. Постигнахте ли всички цели, които си бяхте поставил в началото и искахте да са факт преди старта на пролетния полусезон?
- Почти. Остана само едно нещо, което не се е осъществило. Другата седмица ще имам среща с ветераните на Левски. Това е единственото, което ми е останало от целите, които си бях поставил до този момент. Вече съм започнал организирането на това събиране, на което ще говоря с големи имена за този клуб. Познавам се с някои от тях от годините, в които работех в Локомотив Сф. Това са хора, с които искам да поговоря, а и да изслушам.
 
Постоянно се твърди, че има някакви вътрешни конфликти в Левски. Каква е истината?
- Истината е, че всичко е наред. Разбираме се много добре помежду си. От това, което чета по медиите, в Левски има много конфликти, а всъщност е точно обратното. Работим прекрасно. Колкото и на някои хора да им се иска да не е така - така е. Имаме еднакво уважение към всички, независимо какво казват, или пишат за нас. Нямам намерение да ви убеждавам, че всичко в Левски е спокойно и нормално, защото това не е моя работа. Всеки има право на позиция и глас.
 
Как се стигна до назначението на Дончо Донев?
- Решението Дончо Донев да стане главен селекционер на Левски бе много точно. Той е добър специалист, който си разбира от работата. Твърдят се различни неща за престоя му в Локомотив Сф, но това няма значение. Това е човек, който е играл в Левски и добре знае какво представлява този клуб и каква отговорност поема. Той много добре ви е обяснил, че всеки си знае задълженията и с каква последователност се случват нещата. Първо се избират играчи, които трябва да са харесани от него и от Георги Иванов, после се отива при треньора, а чак накрая при мен. Функциите на Гонзо не са се променили. Продължаваме да се разбираме много добре и нямаме никакви конфликти. Той остава в Левски. Много хора искат да не е така, но ще трябва да ги разочаровам.
 
Избрахте ли си място, от което да гледате домакинските мачове на Левски?

- Не. Все още е студено и има сняг на трибуните. Обичам да съм на някакво място, където да съм сам и да мога да гледам спокойно. Това е дребна работа. Най-важното е Левски да заиграе по-красив и резултатен футбол, който да радва хората. Искаме да има повече публика на стадиона. Всичко друго е незначително, фон на основната дейност. На футболистите им се играе и това е разбираемо. Надявам се да започнем успешно полусезона пред много фенове. Цикълът на мачовете ще бъде сгъстен почти от самото начало, често ще играем сряда - неделя. В клуба всички са спокойни и очакват официалните двубои. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки