Левски не даде шанс на Септември в последната си контрола

"Сините" бият с 4:0 в Сандански, Цветков блести с два гола и асистенция

Левски не даде шанс на Септември в последната си контрола
Отборът на Левски записа нова победа в контролите от зимната подготовка, след като днес се наложи без проблеми над втородивизионния Септември (Симитли) с 4:0. Срещата се игра на стадиона в Сандански пред около публика от 200 човека.

В герой на мача се превърна Иван Цветков, който се отчете с два гола и асистенция за попадението на Жуниньо. Четвъртият гол бе дело на 16-годишният Борислав Цонев.
 
Като цяло "сините" владееха инициативата през целия мач, като се стремяха да владеят колкото се може повече топката чрез многобройни подавания в средата на терена. В началните минути обаче столичани така и не можеха да стигнат до голово положение пред Васев. 
 
Така се стигна до 22-ата минута, когато Тодоров спъна Тасевски в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа в полза на Левски, която бе реализирана хладнокръвно от Иван Цветков за 1:0. 
 
Само 2 минути след този гол "сините" нанесоха втори много тежък удар на съперника си, след като Цветков изведе Жуниньо сам срещу вратаря на Септември в лявата част на наказателното поле и с хладнокръвен удар под плонжа на Васев удвои преднината на своите.
 
След това попадение столичани продължиха да владеят положението, а в 31-ата минута дойде и първият изстрел към тяхната врата, който бе дело на Николов и бе спасен от Митрев. 
 
120 секунди по-късно "сините" вече водеха с 3:0. Тогава Дъстли Мулдер проби страхотно по десния фланг, навлезе към пеналта и подаде за Цветков, който не сбърка пред опразнената врата. 
 
До края на полувремето Стоянов и Грийн шутираха по веднъж неточно, но нови голове не падната и така двата тима се оттеглиха на почивка при класически аванс за Левски. 
 
През втората част двамата треньори извършиха някои промени, като в хода на полувремето Николай Костов смени почти целия си отбор, като единствено Старокин, Милиев и Жуниньо останаха на терена през всичките 90 минути.
 
В 59-ата минута Тасевски изведе Калво сам срещу вратаря от ляво в пеналта, испанецът шутира, но Тодоров изчисти пред голлинията. 
 
В 71-ата минута пък, влезлият като резерва Иво Иванов стреля с опасно с глава, ала кълбото премина покрай лявата греда на Септември. 9 по-късно друга резерва - Даниел Димов, можеше да се разпише, след като намери Жуниньо на десния фланг, бразилецът напредна, след което качи топката на главата именно на Димов, който обаче не засече добре и прати кълбото в аут.
 
Така дойде 87-ата минута, когато след хубава многоходова акция на столичани завърши с извеждащо подаване за младока Борислав Цонев, който от точката на дузпата не сбърка за крайното 4:0.
Танчо Калпаков Гордея се с отбора

"Направихме страхотен колектив", заяви треньорът на Марек

Христо Янев: Това е най-трудното нещо в живота ми

Треньорът на Ботев Враца смята, че баражът е един урок за клуба

Красимир Костов: Бяха ни отписали

Героят за Ботев Враца беше много щастлив след оцеляването на тима в елита

ЦСКА излиза с най-доброто в баража за Европа

Стамне Белчев обяви групата от 20 футболисти за ЦСКА 1948

Играч на „моряците“ ще опита да впечатли Илиан Илиев

Велислав Василев може да възроди кариерата си на "Тича"

Халф на Славия искан от няколко отбора във Втора лига

Валентин Петров може да напусне "белите" през лятото

ОФИЦИАЛНО: Густаво Бусато преподписа с ЦСКА

"Армейците" обявиха новината за любимеца на "червената" публика

Мишо Вълчев: Генчев ще е зависим от селекцията

Легендата на Левски коментира назначаването на новия треньор на "сините"

Брахими: Тръгвам си с вдигната глава

Ръководството на "канарчетата" реши да не му предложи нов договор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки