Операцията на Багата бе успешна, но има реална опасност за живота му /обновена/

ММА боецът е на апаратно дишане

Операцията на Багата бе успешна, но има реална опасност за живота му /обновена/
ММА боецът Благой Иванов – Багата продължава да е в тежко състояние, с опасност за живота. След тежка, животоспасяваща операция той е настанен в Централната реанимация на УМБАЛМС "Пирогов", съобщиха от болницата. Багата е на апаратно дишане и има реален риск за живота му, съобщи дежурният лекар в Централна реанимация.

Той бе намушкан с нож в столично заведение тази нощ. Около 5:10 часа тази сутрин в СДВР е получен сигнал от УМБАЛСМ "Пирогов", където Багата е приет с прободна рана под мишницата, която стига до сърцето. Инцидентът е станал на столичната улица "Граф Игнатиев" 12 в бар "Айс". В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата. По инцидента работят служители от отдел "Убийства" на СДВР и Криминална полиция на Първо районно управление. Води се досъдебно производство.

Група от осем души с палки се е нахвърлила върху компанията, в която е бил борецът Благой Иванов – Багата, съобщиха за Агенция Фокус" от СДВР. В 5.10 часа тази сутрин е получен сигнал от "Пирогов" за настанен пациент Благой Александров Иванов – Багата, 25-годишен, със свободно проникваща рана. Оттам са уточнили, че мъжът е намушкан под мишницата, раната е много дълбока, стига до сърцето.

Другите двама пострадали са 30-годишни, като и двамата са криминално проявени. В заведението са нахлули 7-8 души, които са били с палки, нахвърлили са се върху компанията. В мелето фактически е пострадал Благой Иванов – Багата и е бил намушкан. Употребено е било доста голямо количество алкохол. Установени са тези, които са били вътре в заведението, тепърва предстои техният разпит – за това какво се е случило, как точно е станало, за какво е възникнала свадата. Самият инцидент е станал за много кратко време. 

25-годишният Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Багата стана популярен през 2008 година, когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава – руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания "Bellator". В ММА боевете Багата няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител. 
Радослав Росенов на победа от квота за Париж 2024

Българинът се класира за четвъртфиналите на олимпийската квалификация по бокс в Банкок

Ясно е кога е реваншът между Усик и Фюри

Саудитска Арабия приема двубоя

Чехия е световен шампион по хокей на лед (ВИДЕО)

Вижте подробности

Радослав Росенов с успешен старт в олимпийската квалификация в Банкок

Утре в Банкок предстои още един двубой с българско участие

Усик поиска от IBF отлагане на задължителната защита срещу Хъргович

Тепърва предстои да стане ясно дали титлата ще му бъде отнета

Двама боксови национали отпаднаха на олимпийската квалификация

Вижте подробности

Джоана Нуамеруе с поражение на олимпийската квалификация в Банкок

Боксовата националка отстъпи пред Навбахор Хамидова

Огромен брой нелегални гледания на Усик - Фюри

20 милиона са гледали мача извън официалните платформи

Тервел Пулев преговаря за мач с бивш световен шампион

Все още обаче няма нищо подписано

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки