Тодор Енев спечели титлата от Държавното първенство

Поставеният под номер 1 Енев победи на финала в зала "София" днес четвъртия в схемата Петър Трендафилов с 6:2, 6:4

Тодор Енев спечели титлата от Държавното първенство

Тодор Енев победи Петър Трендафилов с 6/2 6/4 във финала и спечели титлата от Държавното първенство за мъже в зала “М-Тел Къп”, което се проведе в столичната зала “София”.

Тодор Енев бе поставен под №1 в схемата като участника с най-предно класиране в световната ранглиста на АТП и стигна до титлата без загубен сет. По пътя към финала той постигна убедителни победи над Ивелин Колев, Динко Халачев и Румен Господинов.

От своя страна Петър Трендафилов загуби по един сет срещу Никола Петров в първия кръг и срещу миналогодишния шампион Серафим Грозев, когото обърна в полуфиналите вчера с 4/6 6/4 6/2.

В днешния финал, който привлече немалко зрители в зала “София” и продължи малко над един час, Тодор Енев започна много по-убедително и спечели бързо първия сет с 6/2 за около 30 минути.

Във втората част Петър Трендафилов оказа доста по-сериозна съпротива, но допусна пробив в седмия гейм, който се оказа решаващ за крайния резултат. До края на двубоя Енев не позволи на съперника си да стигне до възможност да върне пробива и затвори мача с 6/4.

Така 30-годишният пловдивчанин спечели за втори път в кариерата си титлата от държавното първенство за мъже в зала след 1999 г. За Петър Трендафилов пък това бе втори неуспешен финал след 2010 г.

Призьорите бяха наградени от генералния секретар на БФТ Николай Пръвчев с купи и предметни награди от спонсора на шампионата “М-Тел” и получиха най-големия дял от наградния фонд.

Във вторник в зала “София” в Борисовата градина в столицата започва Държавното първенство за жени в зала “М-Тел Къп”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки