Легендарният уелсец спаси Юнайтед с гол в края на своя исторически мач (видео+снимки)

Манчестър Юнайтед победи трудно Норич с 2:1, Бербатов остана резерва в мач номер 900 на Райън Гигс

Легендарният уелсец спаси Юнайтед с гол в края на своя исторически мач (видео+снимки)

Английският шампион Манчестър Юнайтед постигна драматична, но изключително ценна победа при визитата си на новака Норич.

„Червените дяволи” надделяха с 2:1 в срещата от 26-ия кръг на Висшата лига, която ще остане в историята с факта, че Райън Гигс записа своя мач номер 900 с екипа на гостите.

Уелската легенда започна като титуляр на „Кероу Роуд” и ознаменува повече от подобаващо историческото си постижение, отбелязвайки победното попадение в даденото от съдията 3-минутно продължение на двубоя.

Българският нападател Димитър Бербатов остана неизползвана резерва в състава на сър Алекс Фъргюсън, въпреки че звездата Уейн Рууни остана извън групата заради възпаление на гърлото.

Мениджърът на шампионите сър Алекс Фъргюсън обаче реши да заложи на Хавиер Ернандес и Даниел Уелбек в атаката на тима, като последният пропусна 5 чисти голови възможности и бе на път да лиши Юнайтед от трите точки в Норич. 

Мачът започна отлично за гостите и те поведоха в резултата още в седмата минута, когато Пол Скоулс засече с глава центриране на Нани за 1:0. След попадението обаче домакините поеха инициативата и притиснаха здраво своя съперник.

Стражът на шампионите Давид де Хеа обаче бе на висота и запази вратата си суха до почивката, а и в голям период след нея.

Юнайтед също имаше своите възможности, но Даниел Уелбек се скъса да пропуска, а в 71-ата минута Райън Гигс засече от въздуха центриране на Фил Джоунс, но ударът му спря в напречната греда, вместо в мрежата.

Малко по-късно топката срещна ръката на Патрис Евра в наказателното поле на Юнайтед, но главният рефер Андре Маринър подмина ситуацията, тъй като очевидно прецени, че кълбото бе пратено отблизо в тялото на французина.

В 82-ата минута Давид де Хеа се намеси блестящо след удар от границата на наказателното поле, но малко след последвалия корнер завърналият се капитан на домакините Грант Холт възстанови равенството.

Голът на нападателя дойде в 84-ата минута след пас с глава на стрелялия преди това Уайтбред, но предизвика моментална реакция отстрана на Юнайтед.

В 86-ата минута Дани Уелбек бе изведен страхотно в наказателното поле на Норич от Райън Гигс, но английският национал опропасти четвърта поред 100-процентова голова ситуация.

В 89-ата юношата на „червените дяволи” за пети път бе изведен очи в очи със стража на домакините и отново пропусна, стреляйки в стража на домакините.

Две минути след края на редовните 90 обаче резервата Ашли Йънг центрира отляво и включилият се в атаката Райън Гигс засече от въздуха топката, пращайки я отблизо в мрежата на Джон Руди и носейки по този начин трите точки на своите.

С тях те отново се приближиха на две до градския съперник и лидер в подреждането Манчестър Сити, докато Норич остана с 35 в своя актив в горната половина на таблицата.

Антов и Кремонезе с 0:0 в първия плейоф за влизане в Серия А (ВИДЕО)

Българският национал изигра почти цял мач

Клоп: Първо почивка, после ще видим

Специалистът иска да си вземе поне една година пауза

Двама си тръгват от Ливърпул това лято

Луис Диас и Джо Гомес може да напуснат заедно с Юрген Клоп

Компани: Искам Байерн да взима правилните решения

Новият треньор на "баварците" с първи думи след назначаването си

Мбапе: Преди две години не беше лесно

"Не го пожелавам на никого", заяви той по повод драмата с оставането в ПСЖ през 2022г.

"Ред Бул" купи миноритатен дял акции в Лийдс

Клубът на Илия Груев ще бъде спонсориран от австрийската компания

Барселона дава втори шанс на Ансу Фати

Ханзи Флик е готов да заложи на испанеца

Ман Сити даде краен срок на Гуардиола да реши бъдещето си

Испанецът намекна, че скоро може да си тръгне

Защо Байерн взе Компани?

Той е един от най-интересните треньори в Европа, обяви шеф в клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки