Левски представи турска болница, а не руска банка (+ПЪЛЕН ЗАПИС)

"Аджъ Бадем" ще лекува и спонсорира "сините"

Левски представи турска болница, а не руска банка (+ПЪЛЕН ЗАПИС)
Левски представи нов спонсор, но това не е ВТБ, предаде репортер на Novsport.com. На "Герена" правят промоция на договора си за сътрудничество с болницата "Аджъ Бадем", която лекува и играчите на Локо (Пд).
 

Неотдавна собственикът на „сините” Тодор Батков определи 1 март като дата, на която ще бъде обявен по-важният спонсор, като уточни, че никога не бил казвал, че това е руска банка. Днес той не присъства на събитието
 

„Лидерът в здравеопазването на Турция „Аджъ Бадем” стана официален спонсор на ПФК „Левски” (София). Съгласно направеното споразумение здравната организация „Аджъ Бадем” става официален здравен спонсор на ПФК „Левски” (София) за следващите 4,5 години. Договорът влиза в сила от втората част на сезон 2011/12. Съгласно контракта „Аджъ Бадем” ще поеме лечението на футболистите от представителния отбор на ПФК Левски, получили своите травми по време на тренировка или официален мач.
 
Здравната група „Аджъ Бадем” е създадена 1991 г. Разполага с 14 многопрофилни болници, 9 медицински центъра и 11-хиляден здравен персонал, които работят по утвърдените здравни стандарти в света. Със своята организация, „Аджъ Бадем” се явява световен модел в здравеопазването в областта на указване на спешна помощ, интегрирани в здравни услуги. В структурата си организацията притежава медицински университет, застрахователна система, генетична лаборатория, мобилна здравеопазване, отдел за проектиране и изграждане на болници”, се казва в официално прессъобщение, което бе раздадено на журналистите преди събитието. 



Финансовият директор на Левски Константин Баждеков заяви по време на представянето: „Ние сме много доволни от договора, който подписахме с болницата. За нас това е една стъпка в разширяване възможността – първо в повишаване на медицинското обслужване на първия отбор, на футболистите ни от цялата школа, в това число преференциално лечение на членове на клуба и фенове. За ваша информация договорът е за 4,5 г. Средно годишно клубът харчи за медицинско обслужаване 120 000 лв. Спонсорството в случая ще е в рамките на около 500 000 лв. за периода на целия срок на договора, което мисля, че е много добре за клуба досега – прецедент, досега не сме имали такъв спонсор, който да поеме тази част от обслужването на клуба.
 
За да стигнем до подписваното на този договор, сме водили разговори няколко месеца. Благодаря на „Аджъ Бадем” за желанието и търпението, което проявиха, за да стигнем до тези условия. Нещата в договора са конфиденциални, но освен това ще получаваме и финансови средства, което е нещо допълнително в потвърждение на това, което казвам – че клубът е много доволен, че се ангажира с болница „Аджъ Бадем”. 


"Финансова изгода нямаме",
съобщи представителят на турската болница. 

Баждеков продължи: „Ходили сме в болниците, тя отговаря на най-съвременните изисквания в спортната медицина. Стараем се здравето на нашите футболисти и лечението, което им осигуряваме, да е на най-високо ниво.”
 
„Не се предвижда лого. Ще има пълен комплект за рекламиране, но на екипите няма да има.”
 
„На екипите ще бъдат спонсорите, които вие ще видите, когато представим екипировката в края на седмицата”, уточни Баждеков.

 
„Изцяло ще поемат (болниците) разходите на футболистите от първия отбор - преди сезона, след сезона (манипулациите) ще бъдат безплатни. За ДЮШ, членове на клуба, служители – отстъпки, които стигат над 50% за различни процедури, дори за лечение на не спортни травми. Това осигурява широк достъп до услугите на „Аджъ Бадем”.
 
Единственият ни разход е пътуването до Истанбул, което ще е за наша сметка. Всичко останало по лечение и възстановяване е за сметка на нашия спонсор”, каза финансистът.  



Лекарят на Левски д-р Иван Канелов (на последната снимка) посочи, че цялата рехабилитация се поема от "Аджъ Бадем", "което е един много сериозен проблем в България". Иначе футболисти ще бъдат пращани в Турция на лечение, когато се прецени, че е наложително. Имаме договор с Пирогов и други болници, които да дадат начална диагноза, уточни д-р Канелов. 

Като друг плюс на клиниката, той посочи наличието им на Check-up - периодичен предсъстезателен преглед. 


ГЛЕДАЙТЕ ПЪЛЕН ЗАПИС НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА!!!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки