Български треньор срещу Кличко на националния ни празник

Цанко Добреков е треньор на французина Жан-Марк Мормек

Български треньор срещу Кличко на националния ни празник

В събота, на 3-ти март, в Дюселдорф ще се проведе мачът за световните титли в тежка категория на Световната боксова организация, Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация между украинеца Владимир Кличко и родения в Гваделупа французин Жан-Марк Мормек.

Мормек заяви, че ще разчита за победата на своята „желязна воля" и на промяна на стратегията си, която разработва съвместно с новия си български треньор Цанко Добреков, съобщи френският сайт ouest-france.fr.

Прякорът на Мормек е "Мини Тайсън" заради сходните физически данни с бившия световен шампион в тежка категория Майк Тайсън, макар че самият той смята, че стилът му на боксиране е много различен.

„Започнах много сериозна тренировъчна програма с Кевин Рууни (бившия треньор на Мормек и Майк Тайсън), но реших да направя промени - каза още Мормек на пресконференцията.

Днес съм с Цанко Добреков. С треньора ми решихме да променим методите на работа, за да направя нещо различно и да се опитам да разбера манталитета на боксьорите от Източна Европа.

С една единствена цел - да разбера как тези хора са подготвени така добре както физически така и психологически. И мога да ви уверя, че работих здраво в тази насока и сега е ред да покажа това на практика. Затова избрах българина Добреков, който да ме научи да работя със същите методите, които създадоха боксьори от Източна Европа като Кличко".

Според френските медии Цанко Добреков е напълно непознат. На професионалния ринг 39-годишният Мормек има 36 победи, от които 22 с нокаут и 4 загуби. Той е бивш световен шампион в лека-тежка категория.

Световният шампион Владимир Кличко, на 35 години, е висок 198 сантиметра и ще има предимство в ръста срещу 181-сантиметровия Мормек. В кариерата си от 59 мача има 56 победи, от които 49 с нокаут.

Двамата боксьори трябваше да се срещнат на 10 декември 2011 г., но мачът бе отложен с три месеца заради операция на Владимир Кличко по отстраняване на камъни в бъбрека.

Българин със златен медал от Европейско по BJJ

Антони Тодоров надви Ким Ронвал

Фюри взе €150 млн. и заяви: Аз спечелих този мач!

"Страната му е във война - хората са на нейна страна"

Откараха Усик в болница, насрочиха реванша

„Това е за страната ми“, заяви украинецът след успеха над Фюри

За историята: Усик e абсолютен световен шампион (ВИДЕО)

Украинецът нанесе първа загуба на Тайсън Фюри

Джошуа и Роналдо ще гледат заедно мача между Фюри и Усик

Двамата ще се насладят на историческия мач на живо

България с европейска титла по борба

Вижте подробности

Стефан Стефанов стана европейски шампион за момчета

Валерия Станчевва ще спори за титлата при 46-килограмовите

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Фюри срещу Усик - кой е фаворит?

Магомед Рамазанов ще се бори само за злато в Париж

Вижте какво казва единственият ни борец с квота в свободния стил

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки