„Петлите” накълваха отслабената Германия (видео+снимки)

Франция спечели с 2:1 приятелската среща в Бремен, 18 месеца без загуба за Лоран Блан, 25 години без загуба от Германия

„Петлите” накълваха отслабената Германия (видео+снимки)

С едва петима от своите обичайни титуляри Германия загуби с 1:2 от Франция една от най-очакваните приятелски срещи на Стария континент в сряда вечер. Голмайсторът на Монпелие Оливер Гиру и халфът на Челси Флоран Малуда вкараха за отбора на Лоран Блан, а Какау вкара почетен гол за Бундестима в продължението на мача.

След мудни начални минути на „Везер щадион”  Франция овладя инициативата и Йоан Кабай опита да внесе смут в защитата на домакините с остро центриране в 16-ата минута, но Тим Вийзе внимаваше.

По-настъпателната игра на французите продължи и логично гостите се разписаха. Десният бек на Лил Матийо Дебуши се включи в атака по крилото, Аого го изпусна и играчът на Лил добре напредна, после пусна към Гиру и за намиращият се в отлична форма голаджия не бе проблем да намери мрежата на Германия – 0:1.

Половин час игра бе нужен на Бундестима да влезе в час и опасностите пред вратата на Уго Лорис не закъсняха. Марко Ройс се замота, а после и опитът на Шурле да стреля бе осуетен. Три минути по-късно хитрата лисица Мирослав Клозе се озова на чиста позиция, но Лорис показа рефлекс и спаси удара му. От корнера Кроос центрира на задната греда пак към Клозе, но майсторският удар с глава от малък ъгъл предизвика ново великолепно спасяване на Лорис.

Нов пропуск на Клозе охлади ентусиазма на немците преди почивката и Франция се оттегли към съблекалнята с гол аванс. Франция нямаше загуба вече 18 месеца под ръководството на Лоран Блан и имаше намерение да удължи серията.

Валбуена и Гиру опитаха късмета си от дистанция, а Лорис едва не подари изравнителен гол на Бундестима, като изпусна една елементарна топка, която застрашително се насочи към мрежата, но той бързо успя да я захлупи в ръцете си.

След серия от смени Матийо Валбуена направи страхотен пропуск очи в очи с Вийзе. Грешката му обаче бе поправено от Флоран Малуда в 69-ата минута. Тогава атакуващият халф на Челси се оказа най-съобразителен при ново удобно центриране на Дебуши отдясно, завъртя се добре и въпреки намесата на Вийзе го преодоля за 0:2.

Германия показа безсилие срещу енергичния състав на Франция, но натисна в края. Контрите на „петлите” бяха много опасни и Луис Саха успя за трети път да вкара в мрежата на домакините, но попадението правилно бе отменено поради засада при паса на Самир Насри.

В продължението на мача Германия суъмя да вкара почетен гол за 1:2. Томас Мюлер изработи гола, след като подхвана една атака, после получи в празно пространство отдясно и пусна към непокрития Какау, който не бе перфектен, но шутът му намери ъгъла на опразнената пред него врата.

Така Франция продължи традицията да играе много успешно срещу Германия. „Петлите” нямат загуба от този съперник вече 25 години.


Германия - Франция 1:2
0:1 21' Гиру
0:2 69' Малуда
1:2 90+1' Какау

 

В Швейцария: Сион и Георги Русев ще играят в елита

След класика в последния кръг, българинът влезе след почивката

Онана: Трябва да вземем ФА Къп заради феновете

„Манчестър Юнайтед ще направи всичко, за да спечели финала“

Официално: Модрич ще играе на Евро 2024

Вижте състава на Хърватия за форума

Де Дзерби разкри какво предстои след раздялата с Брайтън

Италианецът иска отново във Висшата лига

Селекционерът на Румъния обяви състава за България

Двубоят е на 4 юни

Национал на България герой в Шотландия

Димитър Митов спаси Сейнт Джонстън от изпадане

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки