Официално: ВТБ е генералният спонсор на Левски (видео)

Подробности около договора обаче не се разкриват

Официално: ВТБ е генералният спонсор на Левски (видео)
ВТБ Кепитъл Груп е новият генерален спонсор на Левски, съобщи репортер на Novsport.com. Новината бе потвърдена главния изпълнителен директор на ВТБ Кепитъл АД Великобритания и Интернешънъл - Атанас Бостанджиев.
 
 
Бостанджиев, обяви че има сключен договор между ВТБ Кепитъл груп и ПФК Левски. Той разкри, че това е политика на групата, освен в бизнеса, да инвестира и във футбола и спорта и всички от ВТБ Кепитъл Груп са изключително радостни от факта, че такъв голям футболен клуб от европейски мащаб ще бъде един вид част от ВТБ Кепитъл Груп. 
 
Политиката на бизнес-групата е да не разкрива подробности около договора, така че не може да каже за колко години ще бъде спонсор на Левски, но договорът е факт. Това е генеарлният спонсор на "сините". 
 
ВТБ Кепитъл ще инвестира още в областта на енергетиката, селското стопансвто, леката промишленост, транспорта и комуникациите. Бостанджиев заяви още, че ВТБ Кепитъл Груп е собственик и на Булгартабак. 
 
За изпълнителен директор на софийсикият офис на ВТБ е назначен бившият финансов министър на България Милен Велчев. 

Официално становище на ВТБ Кепитъл Груп относно договора си за сътрудничеството си с ПФК Левски:

01.03.2012г.
град София

ВТБ Кепитъл и ПФК Левски официално обявиха своето сътрудничество. Подписаното споразумение е част от международната стратегия и плана за бизнес развитие, утвърждаване позицията на ВТБ Кепитъл на Балканите. ВТБ Кепитъл е надежден партньор за по-нататъшното развитие на икономическите отношения между Русия и Балканите. Дружеството има за цел да изгради коректни бизнес отношения, като гарантира инвестиционни банкови услуги на най-високо ниво и като привлича потенциални инвеститори с позиции на руските и световните пазари. ВТБ Кепитъл се разраства бързо. Със седалище в Москва, тя оперира в стратегически райони като Лондон, Сингапур, Дубай, Хонг Конг, Париж, Виена, Ню Йорк. Балканите са също такъв стратегически регион, където ВТБ Кепитъл възнамерява да осигури дългосрочно присъствие. 

"Радваме се, че ще бъдем партньор на Левски - един от най-популярните и успешни футболни клубове в България. Вярвам, че сътрудничеството ни ще принесе за развитието на клуба, както и за спорта в България като цяло. Ние ще се стремим да заздравим историческите връзки чрез редица спортни начинания, както и чрез финансови инвестиции за развитието на нашия бизнес в региона, тъй като вярваме, че тези връзки са от огромно значение и за двете страни", каза Бостанджиев при подписването на договора.
Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки