1. Novsport
  2. Зимни спортове
  3. Беат Фойц излезе начело за Световната купа

Беат Фойц излезе начело за Световната купа

Беат Фойц излезе начело в генералното класиране за Големия кристален глобус при мъжете, след като подели първото място с Клаус Крьол в днешния супергигантски слалом в норвежкия зимен център Кфитвил

Беат Фойц излезе начело за Световната купа

 

Беат Фойц излезе начело в генералното класиране за Големия кристален глобус при мъжете, след като подели първото място с Клаус Крьол в днешния супергигантски слалом в норвежкия зимен център Кфитвил.

Фойц и Крьол финишираха с еднакво време - 1:32.35 минути, а норвежецът Кьетил Янсруд зае третата позиция на 00.03 секунди след първите двама. Интересно бе, че първите петима в крайното класиране на днешното Супер-Г завършиха в рамките на 00.20 секунди. Днешният успех на Фойц го изкачи на върха в класирането за Световната купа. Той вече води с пет точки на австриеца Марсел Хиршер, който реши да пропусне състезанията в норвежкия зимен център.

Специалистът в слалома Хиршер, който спечели двете състезания в Банско този сезон, може да остане на още по-сериозна дистанция от Фойц, тъй като швейцарецът и останалите състезатели ще карат през този уикенд още едно Супер-Г и едно спускане.