Абрамович избира от шест имена за нов мениджър на Челси

Сред евентуалните заместници на португалеца са Жозе Моуриньо, Рафаел Бенитес, Хосеп Гуардиола, Хари Реднап, Гуус Хидинк и Дидие Дешан.

Абрамович избира от шест имена за нов мениджър на Челси

Шестима са основните кандидати за освободения от Андре Вияш-Бояш пост на мениджър в английския футболен клуб Челси, твърди международната агенция "Ройтерс". Сред евентуалните заместници на португалеца са Жозе Моуриньо, Рафаел Бенитес, Хосеп Гуардиола, Хари Реднап, Гуус Хидинк и Дидие Дешан. 

Основен фаворит на феновете е бившият мениджър на тима Жозе Моуриньо, който в момента е треньор на испанския гранд Реал Мадрид. Португалецът беше уволнен, за да спечели две години по-късно Шампионската лига с Интер, а сега е на път да триумфира в Примера дивисион. Специалния обяви по-рано през сезона, че рано или късно ще се завърне в английското първенство, но не назова кога ще се случи това и в кой отбор. Със сигурност, мечтата на феновете на Челси е той да поеме клуба през лятото. 

Друг кандидат е Рафаел Бенитес. Испанецът спечели Шампионската лига през 2005 година, с което си извоюва място в сърцата на феновете на Ливърпул. Той обаче не успя да спечели и първенството на Англия, а постепенно "червените" слизаха надолу в класирането. Все пак, Абрамович може да види в него спасителен пояс за изпадналия в дупка нападател Фернандо Торес, който прекара най-силните си години именно под ръководството на Бенитес в Ливърпул. 

Отказ няма да получи и треньор номер едно на ФИФА за миналата година Хосеп Гуардиола. В Барселона все по-често се говори, че треньорът ще напусне тима след края на сезона, а подписването на нов договор продължава да се бави. От Челси може би се надяват и на това, че Гуардиола може да доведе със себе си някои от звездите на европейските клубни шампиони. 

Ако не стане национален селекционер, Хари Реднап може да бъде логичен избор за Абрамович. Все пак, феновете на Тотнъм не искат да губят мениджъра си в полза на Англия, а в полза на Челси е немислимо. Ако поеме Челси, Реднап ще бъде първият английски мениджър на отбора от 1996-а година насам. 

Холандецът Гуус Хидинк притежава най-добрия победен процент от всички мениджъри в ерата "Абрамович", но той изкара само няколко месеца начело на "сините". Въпреки че беше само временен треньор, Хидинк изведе отбора до купата на ФА, както и до полуфинал в Шампионската лига. Абрамович обаче може да срещне конкуренция от руския Анжи, който не жали средства за привличане на най-големите имена в световния футбол. 

Последната кандидатура е на Дидие Дешан. Французинът изкара една година на "Стамфорд Бридж" като играч, но след това нанесе тежък удар върху бившия си клуб. Вече като треньор, той изхвърли Челси от Шампионската лига с Монако, достигайки до финал в турнира. 

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

Мениджърът на Арсенал коментира загубената титла

Вижте какво каза Микел Артета

Съдия от Нидерландия сътвори здрав скандал

Вижте подробности

ОБЗОР: Брест спечели последната френска квота за Шампионската лига (ВИДЕО)

С победа над Тулуза

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки