Словения с първа световна титла в биатлона, двама българи в топ 20

Българският отбор също имаше поводи за радост, след като Владимир Илиев завърши 16-ти, а Красимир Анев - 19-ти

Словения с първа световна титла в биатлона, двама българи в топ 20

Яков Фак донесе на Словения първа световна титла в историята на мъжкия биатлон, след като спечели индивидуалния старт на 20 километра на световното първенство в германския зимен център Руполдинг. 

Фак направи само една грешка в четирите си стрелби и измина дистанцията за 46:48.2 минути. За словенеца, който е бронзов медалист от спринта на олимпийските игри във Ванкувър 2012, това е първи златен медал от световни първенства в кариерата му и общо трети. Той има сребро със смесената щафета на Словения от Руполдинг и бронз от индивидуалния старт в Пьончан (Република Корея) през 2009 година.

"Ние сме малък отбор и това е велико постижение не само за мен, но и за всичките ми съотборници", каза Фак. 

Втори се класира Симон Фуркад от Франция, а трети - Ярослав Соукуп от Чехия. Фуркад също направи само една грешка и завърши на 7.0 секунди след победителя, а Соукуп е трети на 12.3 секунди и също с една грешка на огневия рубеж. 


Българският отбор също имаше поводи за радост, след като Владимир Илиев завърши 16-ти, а Красимир Анев - 19-ти. Илиев направи само една грешка в стрелбата и завърши на 1:43.4 минути след победителя, а Анев не успя да повали само една мишена и остана на 2:13.8 минути. Михаил Клечеров е 27-ми с една грешка и изоставане от 2:52.7 минути, а Мартин Богданов е 117-ми с 8 грешки и на 13:32.5 минути след победителя. 

Феновете на домакините бяха разочаровани, след като Арнд Пфайфер водеше преди последната стрелба, където направи две грешки и финишира 7-ми, а Андреас Бирнбахер остана на 8 стотни от секундата от бронзовия медал. В индивидуалния старт участваха 138 биатлонисти. 

Мартен Фуркад, който днес завърши 25-ти с 5 грешки в стрелбата, е начело в генералното класиране за Световната купа след 22 от 26 старта с актив от 910 точки. Втори е Емил Хегле Свендсен с 881 точки, а трети със 704 точки е Андреас Бирнбахер (Германия).

Красимир Анев е 42-ри със 168 точки, Михаил Клечеров - 44-ти със 131 точки, а Владимир Илиев - 65-ти с 46 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки