Челси срази Бирмингам на "Сейнт Андрюс" (видео)

"Сините" от Лондон надделяха с 2:0 над съперника си от Бирмингам в мача на "Сейнт Андрюс"

Челси срази Бирмингам на "Сейнт Андрюс" (видео)

Челси се класира за четвъртфиналите на ФА Къп, след като спечели с 2:0 преиграването на мача с Бирмингам от петия кръг. Първият двубой на „Стамфорд Бридж” приключи при резултат 1:1, а това значеше, че двата тима трябва отново да се изправят един срещу друг, този път на „Сейнт Андрюс”. „Сините” от Лондон все пак успяха да грабнат победата във втория двубой и по този начин си осигуриха място в четвъртфиналната фаза.

Това бе първият мач за Роберто Ди Матео начело на Челси, след като през миналата седмица Андре Вияш-Боаш бе освободен от поста.

Още във 2-ата минута Хуан Мата можеше да открие за гостуващия тим, но ударът му бе отразен от стража на Бирмингам – Колин Дойл. Малко след като изтече четвърт час игра, Рамиреш също получи шанс да реализира попадение, но ударът му не попадна в рамките на вратата на домакините.

Бирмингам също имаше своите възможности през първата част – Джонатан Спектър и Уейд Елиът затрудниха Петр Чех, отправяйки изстрели към него, но чешкият вратар на гостуващия тим се справи със ситуациите. Адам Рууни също можеше да открие, но ударът му не намери очертанията на вратата. До края на първата част имаше малко ситуации пред двете врати, като и те не доведоха до гол и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Челси стартира по-убедително второто полувреме и в 54-ата минута Хуан Мата успя да преодолее вратаря на противника, правейки резултата 1:0 в полза на лондончани. Малко след това се откри нова възможност пред испанеца, но той не успя да я оползотвори. Точно когато изтичаше час игра от началото на мача, резултатът стана 2:0 в полза на Челси, след като Раул Мейрелеш не остави шансове на противниковия страж.

В 70-ата минута гостите пропуснаха на увеличат преднината си на три попадения, след като не успяха да реализират отсъдената в тяхна полза дузпа. Нагърбилият се с отговорността да покачи на две попадение преднината на своя отбор Хуан Мата не успя да преодолее Колин Дойл, който се прояви със страхотна намеса.

Бирмингам така и не съумя да достигне до гол в мача, въпреки че имаше някои шансове към неговия край. Попадение в мрежата на Петр Чех обаче не падна и по този начин Челси си осигури мястото в четвъртфиналната фаза, докато Бирмингам отпада от надпреварата.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки