Лионел Меси разнищи "аспирините", Барселона унищожи Байер със 7:1 (видео)

Бълхата стана първият в историята с 5 гола в един мач в Шампионската лига

Лионел Меси разнищи "аспирините", Барселона унищожи Байер със 7:1 (видео)

Отборът на Барселона се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като постигна победа и в мача реванш с Байер Леверкузен. Каталунците спечелиха втората среща, която се проведе на „Камп Ноу”, с убедителното 7:1, а основна заслуга за убедителния успех изигра Лионел Меси, който изигра поредните си много силни 90 минути с фланелката на Барселона и освен това наниза пет от попаденията за неговия тим. Останалите два гола за каталунците бяха дело на Кристиан Тейо. Единственото попадение за „аспирините” пък отбеляза Карим Белараби в края на мача. По този начин отборът на Пеп Гуардиола продължи на четвъртфиналите след победа с общ резултат от двата мача 10:2.

Още в 11-ата минута резултатът на двубоя на „Камп Ноу” можеше да бъде открит, но ударът на Лионел Меси бе отразен по отличен начин от Бернд Лено. Малко след това се откри и голова възможност пред Шави, но изстрелът на полузащитника излезе в аут. Така се стигна до 25-ата минута, когато Меси бе изведен на чиста позиция и с много прецизен прехвърлящ удар прати топката в мрежата на „аспирините” за 1:0.

Силните изяви на каталунците не спряха дотук. Домакините продължиха да контролират случващото се на терена, а преднината им се покачи на две попадения в 42-ата минута, когато отново Меси не остави шансове на Лено. Така Барселона поведе с 2:0, а при този резултат дойде и почивката на срещата.

След подновяването на играта, каталунците продължиха с доминацията и още в 49-ата минута преднината им стана класическа. Лионел Меси оформи своя хеттрик, след като отново се отчете с много прецизно изпълнение към Бернд Лено.

Байер опита да върне поне един гол, но ударът на Дердийок в 54-ата минута не се оказа сериозна заплаха за Виктор Валдес. Малко след това пък, появилият се като резерва Кристиян Тейо бе изведен на чиста позиция и пращайки топката покрай вратаря на гостите, направи резултата 4:0.

В 58-ата минута Лионел Меси отбеляза четвъртия си гол в мача, след като отново успя да преодолее Лено, вкарвайки пето попадение за Барселона. Малко след като изтече час игра, резултатът стана 6:0, а Тейо вкара своя втори гол в срещата.

В следващите минути Сейду Кейта можеше да отбележи нов гол за каталунците, но не намери очертанията на вратата. В 84-ата минута Лионел Меси пък достигна до своето пето попадение в срещата. Така резултатът стана 7:0.

Байер Леверкузен все пак успя да отбележи почетно попадение. Това се случи в последната 90-та минута на редовното време, когато Карим Белараби прати неспасяемо кълбото в горния ляв ъгъл на вратата на Виктор Валдес. Този гол обаче нямаше как да промени нещо и по този начин Барселона продължи на четвъртфиналите след категоричен успех с 10:2 от двата мача.

Барселона 7:1 Байер Леверкузен
25' 1:0 Меси
42' 2:0 Меси
49' 3:0 Меси
55' 4:0 Тейо
58' 5:0 Меси
62' 6:0 Тейо
84' 7:0 Меси
90' 7:1 Белараби

Стадион: "Камп Ноу"

Жълти картони: Ролфес, Кастро (Байер Леверкузен)

Червени картони: няма

Стартови състави: 

Барселона:
Валдес, Масчерано, Пике, Адриано (Муниеса 63'), Алвеш, Бускетс, Иниеста (Тейо 53'), Шави (Кейта 53'), Фабрегас, Меси, Педро

Байер Леверкузен:
Лено, Топрак, Швааб, Кадлец, Кастро, Ролфес, Рейнарц, Аугусто (Окципка 67'), Бендер (Шурле 55'), Дердийок (Белараби 55'), Кислинг

Постекоглу: Тотнъм се нуждае от рестарт и нова посока

"Имаме нужда от промени", заяви той преди мача с Ливърпул

Официално: Саша Илич ще води руски клуб

Сръбският специалист е първият чуждестранен треньор в историята на Нижний Новгород

В Турция: 15 години затвор за сигнална ракета на мач

Вижте подробности

Лутън остава под чертата след хикс с Евертън (ВИДЕО)

Новакът продължава битката си за оцеляване във Висшата лига

Болоня не успя да изпревари Юве след гросмайсторски хикс в Торино (ВИДЕО)

0:0 оставя "рособлу" на четвъртото място

Монпелие прекърши добрата серия на Тулуза (ВИДЕО)

Двата отбора завършиха с по 10 души

Слот за сделката с Ливърпул: Вярвам, че ще се случи

Треньорът на Фейенорд вече не крие, че иска да застане начело на мърсисайдци

ОФИЦИАЛНО: УЕФА увеличи списъка от футболисти за Евро 2024

Играчите на пейката вече могат да бъдат 15

Нагелсман обявява списъка за Евро 2024 на 16-ти май

Селекционерът на Германия събира играчите на първи лагер на 26-ти май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки