1. Novsport
  2. Лека атлетика
  3. Ваня Стамболова на полуфинал на 400 м в Истанбул

Ваня Стамболова на полуфинал на 400 м в Истанбул

Нашето момиче завърши втора в първата серия, но съжали, че не е първа

Ваня Стамболова на полуфинал на 400 м в Истанбул

Чудесно започна българското участие на Световното първенство по лека атлетика в зала в Истанбул. Националната рекордьорка на България в бягането на 400 метра Ваня Стамболова се класира без проблеми на полуфинала в дисциплината, след като завърши втора в първата серия с време 52,97 сек. Тя беше надбягана единствено от чехкинята Дениса Росолова, която спечели серията с 52,95 сек. Така нашето момиче се класира сред първите две и довечера в 19:50 часа ще бяга в полуфиналите в дисциплината. 

Въпреки добрия резултат Ваня изрази съжалението си, че не е успяла да победи Дениса Росолова от Чехия, иначе била доволна.

“Като за сутрешно бягане бих казала, че даже е бързичко, защото обикновено хората не се чувстват много добре, особено за спринтово бягане. Мисля, че резултат около 53 секунди ще е напълно достатъчен за влизане във финал. Мислех, че най-накрая ще бия чехкинята, но това няма кой знае колко голямо значение. В крайна сметка, важното е, че се класирах по-напред”, сподели Стамболова.

“Това напрягане накрая, след като съм го направила, значи смятам, че е било необходимо. Така съм преценила, така съм го направила. Важното е, че се класирам и това е най-хубавото.”

“Няма спортист, който да е абсолютно здрав, всеки си има своите травми, аз също имам своите болежки, но най-важното е, че продължавам напред”, добави още Стамболова.