Сензациите в пресата днес: Тонев кани Наско в Левски, ЦСКА си връща Тунчев и Илиев

Левски плаща на съперници да бият ЦСКА и Лудогорец, ЦСКА пробва колумбиец и краде Грийн, позлатяват Костов с новия договор

Сензациите в пресата днес: Тонев кани Наско в Левски, ЦСКА си връща Тунчев и Илиев
Иво Тонев кани Наско Сираков в Левски, тръби "Тема Спорт"

Иво Тонев има намерение да върне Наско Сираков в Левски. Новият силен човек на „Герена” е в много добри отношения с голмайстор № 1 в историята на „сините” и вече няколко пъти го сподели публично. Председателят на Управителния съвет разкри още в едно от първите си интервюта като ръководител на Левски, че Сираков е от еталоните за него като шеф. В последните месеци двамата на няколко пъти си размениха похвали чрез изказвания в медийното пространство, а това изобщо не е случайно.

В близките дни се очаква двамата да проведат разговори, в които да обсъдят завръщането на Сираков на „Герена”, пише „Тема Спорт”. С назначението на един от най-големите любимци и легенди Иво Тонев се надява да наложи тотална синя хегемония в България. Идеята му е не само отборът да стане шампион този сезон, а да направи няколко поредни кампании, в които „сините” да спечелят категорично титлата и буквално да мачкат конкуренцията. Естествено, шефът на тотото има сериозни амбиции и за представянето на Левски в евротурнирите, а именно със Сираков се свързват най-големите успехи в Европа през новия век.

Иво Тонев е взел напълно еднолично решението да върне Наско в клуба. Изпълнителният директор не е съгласувал намерението си по никакъв начин със собственика Тодор Батков. Не ги е коментирал дори с Георги Иванов. Както е известно, адвокатът е в доста обтегнати отношения с легендата. В последните месеци двамата все по-често се нападат чрез медиите и „Фейсбук”, а назначението на Сираков дори не е минавало през акъла на главния акционер в клуба. В момента Бантов вече е безгласна буква на ул. „Тодорини Кукли” № 47 и всички решения се взимат от Иво Тонев. Очаква се адвокатът да излезе от играта след края на сезона, когато се предвижда акциите да бъдат изкупени, с което той вече няма да има абсолютно нищо общо със „сините”.

Още по време на първата си пресконференция като шеф на Левски Иво Тонев ясно и категорично заяви, че ще отговаря за всичко, което ще се случва оттук нататък в клуба. Тогава той каза, че ще съгласува всяко свое решение с Батков, но това не е така. В последните месеци председателят на Управителния съвет направи някои промени, които ясно показаха, че няма човек, който да може да му противоречи на „Герена”. Наместникът на новия спонсор “ВТБ Капитал” първо уволни шефа на школата Бисер Хаздай и назначи на негово място легендата Кирил Ивков. Хаздай беше близък на Батков и му издаваше вътрешна информация от клуба. Впоследствие в Левски дойдоха още няколко ръководители на отговорни постове (Стилян Шишков, Дончо Донев, Милена Модева ...), които бяха избрани именно от Иво Тонев.
 

„Сираков влиза в плановете на Иво Тонев. Може да сте на 100% сигурни, че ако Левски не стане шампион този сезон, Наско ще се върне на „Герена”. Не е изключено това да стане и по-рано”, твърди пред „Тема Спорт” човек от обкръжението на Иво Тонев. 


Връщат двете кули на "Армията", пише "Меридиан мач"

Две от най-големите имена, играли в ЦСКА през новия век - Александър Тунчев и Валентин Илиев, са на челно място в трансферния списък на Стойчо Младенов за лятото, пише в днешния си брой "Меридиан Мач". Неведнъж титулярите от последната шампионска титла на "червените" през 2008 година бяха спрягани за завръщане, но то така и не стана. Сега обаче нещата са различни, като Тунчев и Илиев отново искат да играят при Екзекутора на Ливърпул. Нещо повече. Защитникът на Лестър е сигурен за ЦСКА, тъй като договорът му с "лисиците" изтича и няма да му бъде предложен нов. Илиев пък е твърда резерва в Стяуа и едва ли на "Генча" ще пожелаят да му плащат още една година огромната заплата. Той чака обаждане от Младенов и е готов отново да облече червения екип.



Левски плаща на съперници да бият Лудогорец и ЦСКА, твърди "Труд"

“Левски” задейства практиката да дава премии за отнемане на точки от съперници за титлата. Домакинска победа над “Лудогорец” и ЦСКА през пролетта има цена от 25 000 лева. “Черноморец” ги заслужи с 2:0 над “червените”.

Победа над “Лудогорец” или армейците като гост нататък ще се възнаграждава от “сините” с 50 хил. лева. За ремита още липсва конкретна информация, но най-вероятно ще се котират съответно с 15 на свой терен и 30 хиляди лева навън.

Информацията е неофициална, но не е изключено в бъдеще да изникне потвърждение от “Герена”. Всъщност премиране на съперници в “А” група се случва често, но публичното обявяване е рядкост. Направи го Тодор Батков през ноември 2002-ра, визирайки пролетния полусезон, но шампион стана ЦСКА след 13 победи от 13 мача есента.

А из Бургас се говори, че от Разград обещали 30 хил. лв. на “Черноморец” за победата над армейците. И нищо чудно “Лудогорец” да “играе” така срещу “червени” и “сини” и нататък.



ЦСКА пробва крило от Колумбия, разкрива "Стандарт"

Дясното крило Джерсон Серано трябваше да пристигне късно снощи на проби в ЦСКА, пише "Стандарт". Колумбиецът е от школата на Депортиво (Кали), има мачове за младежите на страната до 15, 17 и 19 години. После талантът отказва да подпише първи професионален договор с родния си клуб и заминава за Испания, очаквайки тамошен паспорт, за да прави кариера в Европа. Следите му се губят през последната година, прекарана на Иберийския полуостров. 

"Червените" закъсаха яко със селекцията и сега се чудят откъде да намерят годни играчи, за да довършат сезона. Запознати с нрава на Стойчо Младенов обаче не дават особени шансове на младия колумбиец. 



ЦСКА краде Грийн от Левски, гърми "7 дни спорт"

ЦСКА готви тежък удар върху Левски. Червените ще се опитат да отмъкнат един от основните футболисти на Герена - Сержиньо Грийн. Цяла зима ръководството на сините не склони холандеца да подпише нов договор с клуба. Финансовите му претенции не са по джоба на Тодор Батков, говори се на Герена. Агентът на играча Николай Жейнов наскоро призна, че преговорите не вървят. Ако 29-годишният халф не подпише, след края на сезона става свободен агент. Шефовете на ЦСКА следят отблизо ситуацията с играча и са готови да изпълнят условията на холандеца независимо колко солено ще им излезе. Те дори са провели предварителни разговори за привличането му.

Ако Сержиньо облече червената фланелка през лятото, това ще стане без трансферна сума.



Позлатяват Костов с новия договор, пише още "7 дни спорт"

Треньорът на Левски Николай Костов е на път да стане най-скъпоплатеният наставник в "А" група. Ръководството на сините вече е изяснило услови­ята, които ще залегнат в новия му договор, а контрактът ще се подпише най-вероятно през април.
 
След привличането на ВТБ Капитал за спонсор, сините разполагат с дос­татъчно пари да позлатят наставника. От следващия сезон той ще се подписва срещу 25 000 евро на месец. В договора са залегнали и много солидни допълнителни бонуси.

Спечелване на титлата е оценено на 50 000 евро, купата е с 20 000 по-мал­ко. Пробивите в евротурнирите ще донесат на Костов съответно 150 000 евро за груповата фаза на Шампионската лига и 100 000 евро за Лига Европа.
 
Освен заплатата и тези бонуси наставникът на сините ще продължи да прибира и премия за всяка победа на отбора му, като размерът й е записан в правилника на вътрешния ред на клуба.
 
Единственият шанс Костов да се размине с очертаващата се за него река от пари е отборът да се провали в следва­щите два месеца. Според запознати подписването на новия договор трябва да стане в края на април или началото на май, ако до тогава треньорът продължи с успешните резултати.



1 милион евро за Ицо от Гриша Ганчев, твърдят от "Тема Спорт"

Новият наставник на Ли­текс Христо Стоичков вече има допълнителен стимул да навакса изоставането от лидера в А група Лудогорец и да триумфира с шампионска­та титла. Преди дни благо­детелят на оранжевите Гриша Ганчев е обещал на Кама­та солидна лична премия от 1 милион евро, ако стане пьрви и после класира тима в групите на Шампионската лига.
 
В момента шампионът е на 8 точки от върха.
 
Дори и да не триумфира с титлата сега, бонусът за Ицо остава за следващия се­зон, като не е изключено и да бъде увеличен. Друг е въпросът дали Камата ще води Литекс и догодина. Както е известно, медиите в Полша и Испания написаха през сед­мицата, че Стоичков е гла­сен за спортен директор на втория тим на Барселона, чийто треньор трябва да стане Хосе Мария Бакеро.
 

 

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки