Марек срещу Беласица, има какво да се види

Отборът на Марек няма да разчита на опитния нападател Екундайо Джайеоба за дербито от 21-ия кръг на Югозападната „В” група срещу Беласица. Двубоят е в неделя от 15.00 часа на стадион „Бончук” в Дупница

Марек срещу Беласица, има какво да се види
Отборът на Марек няма да разчита на опитния нападател Екундайо Джайеоба за дербито от 21-ия кръг на Югозападната „В” група срещу Беласица, предаде кореспондент на Novsport.com. Двубоят е в неделя от 15.00 часа на стадион „Бончук” в Дупница.

Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов обясни, че Джайеоба не може да бъде картотекиран.

„Джайеоба има два професионални договора за една година с Етър (Велико Търново) и Доростол. Последният клуб на нигериеца Доростол на практика прекратява участието си в Източната „Б” група, но БФС трябва да присъди две служебни загуби на отбора от Силистра, за да го извади официално от групата. Тогава вече няма да има нормативни пречки за да бъде картотекиран Екундайо Джайеоба в Марек”, обясни Иво Паргов.

Паргов коментира, че Джайеоба може да се уреди след 2-3 седмици, но това ще решава вече и новият треньор Анжело Кючуков.
„Имам пълно доверие на новия треньор на отбора. Знаете, че Екундайо Джайеоба аз го доведох през зимата, когато още водех отбора. Той в момента е контузен и не тренира. Последната дума е на Анжело Кючуков да реши дали да го остави в отбора”, допълни Паргов.

Колкото до мача с Беласица, наставникът на Марек Анжело Кючуков се надява да започне полусезона с победа. За Марек това е първи мач за пролетния полусезон в Югозападната „В” група, след като срещата с Германея бе отложена. Беласица пък победи трудно у дома с 2:1 ОФК Костинброд.
 
„ Първи мач ще е за нас и футболистите ще бъдат пренавити. Не се съмнявам обаче, че ще тръгнем с победа. Теренът е много добър, днес го валират и се надявам да се поздравим с успеха. Двата отбора незаслужено са в тази група. Ще разчитаме и на нашата публика. Налагаме в отбора млади футболисти от школата на отбора. Марек е люпилня на таланти и това е пътят по който трябва да вървим. Не очаквам да има много фенове от Петрич. Все пак криза е и на хората не им е до футболни спектакли”, коментира треньорът на Марек Анжело Кючуков.

Старши треньорът на Беласица Иван Златински пък каза, че има какво да се види в този мач, макар двата отбора да са извън борбата за промоция в „Б” група.

„Много пъти съм казвал, че мачовете с Марек, а сега и с Пирин, който вече е в нашата група са с особен заряд. Това са бивши членове на „А” група и най-важното са футболни градове. Има какво да се види на тези мачове. При нас ситуацията вече се подобрява. Община Петрич е на път да поеме изцяло издръжката на футболния клуб. Затова има за какво да играят и нашите футболисти. Най важното за нас е да направим отбор от местни футболисти и такива преминали през школите в региона”, коментира Иван Златински.

И двамата треньори нямат кадрови проблеми преди двубоя. В игра за Беласица след изтърпяно наказание се завръща Александър Митушев. В класирането Марек заема 6-о място с 33 точки, докато Беласица изостава на 12-о място с актив от 22 точки.
Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки