Локо (Пд) пречупи Черноморец (видео)

Смърфовете сложиха край на серия от 870 минути без гол на Стоян Колев

Локо (Пд) пречупи Черноморец (видео)
Локо (Пд) надделя категорично над гостуващия Черноморец с 2:0 на стадиона в парк „Лаута”. Голове на Танко Дяков и Базил Де Карвальо във всяко едно от полувремената сложиха край на серията на „акулите” от 8 мача без гол. Стоян Колев не бе пускал топката в мрежата си в среща от А група точно 870 минути. 25 септември 2011 година е датата, когато за последно инкасира попадение на нападателя на Славия Николай Божов при загубата на Черноморец с 2:3 в Бургас в 7-ия кръг.
 
Днес „акулите” бяха надиграни от „смърфовете”, след като не успяха да открият резултата в 18-ата минута, когато Цветомир Цонков беше най-близо до гола, а принудителна смяна на Траян Дянков наруши играта им. Гостите от Бургас бяха допуснали само два гола в досегашните им 7 гостувания – в първите си два мача срещу ЦСКА и Берое – колкото допуснаха днес.
 
Треньорът на Локо (Пд) Емил Велев пък се върна на победния път, след като миналия кръг допусна първа загуба като треньор на пловдивчани – от Локо (Сф).  

 
Играта през първата част бе накъсвана от нарушенията и принудителна смяна на Траян Дянков в състава на Черноморец, която се оказа пагубна за тима. Футболът беше малко. Имаше и няколко интересни положения, но като цяло картинката бе типично родна. Черноморец стоеше по-добре на терена, но се оттегли с гол пасив.

Първото сериозно положение дойде в 18-ата минута, когато Цонков засече центриране от корнер, но Караджов успя да спаси.

После дойде принудителната смяна на капитана на Черноморец Дянков, който в 31-ата минута беше заменен от Пламен Димов. Според Димитър Димитров - Херо промяната е причинила дисбаланс в тяхната игра. 

 
На другия фронт Де Карвальо се озоваваше в положение на засада няколко пъти. Иначе нападателят застраши вратата на Черноморец в 25-ата минута, когато стреля по диагонала в аут. В 38-ата минута той падна в наказателното поле и поиска дузпа, но Станислав Тодоров не даде такава.
 
С изтичане на редовното време домакините стигнаха до гол. Здравко Лазаров нацели напречната греда от свободен удар и на добавката Танко Дяков с глава направи 1:0 пред погледа на безпомощния Стоян Колев, който преди това беше избил в дирека.
 
В добавеното време чернокожият нападател на Черноморец Боли вкара топката в мрежата на Локо (Пд), но попадението не беше признато. Съдията Тодоров реши, че футболистът е действал непозволено срещу вратаря Караджов в малкото поле.
 
През второто полувреме Локо (Пд) сякаш излезе преобразен и всички по-интригуващи ситуации се разиграха пред вратата на гостите. Първо Де Карвальо отправи мълниеносен шут от границата на пеналта, който не намери очертанията на вратата.
 
В 55-ата минута пък Йордан Тодоров направи непростим пропуск, след като получи топка от Здравко Лазаров на чиста позиция в наказателното поле, но не уцели вратата с диагонален шут покрай гредата.
 
В 76-ата минута обаче нямаше прошка. Локо вкара втори гол и на практика реши мача. Де Карвальо развинти централната двойка защитници на Черноморец – Димов и Николов – и с премерен удар покрай вратаря Колев направи 2:0.
 
Така Локо (Пд) спечели 30-ата си точка, като остава на 7-ото място, на 6 от конкурентите за евроквоти, сред които и Черноморец. „Акулите” са втори с 36 точки, но може да бъдат изместени от Левски и ЦСКА, които играят своите мачове утре. 
Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки