"Орлите" подходиха без милост и смачкаха Видима с 5:0 (видео)

Разградчани продължиха убедителните си изяви през пролетния полусезон с разгром над Видима - Раковски в Севлиево

"Орлите" подходиха без милост и смачкаха Видима с 5:0 (видео)

Отборът на Лудогорец (Разград) победи с разгромното 5:0 като гост тима на Видима - Раковски в мач от програмата на 18-ти кръг на родната "А" Професионална футболна група. "Орлите" показаха стабилна игра във всички фази и отново демонстрираха много резултатна атака. Още преди почивката Генчев, Гъргоров на два пъти и Стоянов вкараха, за да оформят преднина от четири гола, а няколко минути преди края на редовното време Кишада вкара за крайното 5:0.

 

Срещата на стадион „Раковски“ започна очаквано с предимство за лидерите в „А“ група, които носеха титулярните си зелени екипи. В 11-та минута Гъргоров намери добре Барт в наказателното поле на домакините, но последният отправи неточен удар с глава.

 

Само две минути по-късно Лудогорец поведе с гол на Станислав Генчев, който притисна Ахмед Хикмет и му отне топката в собствената половина, след което напредна и разстреля Ивайло Василев за 1:0.

 

В 30-та минута стражът Василев бе в центъра на събитията след като на два пъти спаси чисти положения пред своята врата. След изпълнение на ъглов удар на първа греда Василев отрази удар на Генчев, а няколко секунди по-късно с мъка изби в корнер още един изстрел.

 

В 32-та минута разградчани покачиха на 2:0 след добра атака на Минев, който подаде към Иван Стоянов и последния центрира меко за Гъргоров. Бадема овладя на гърди около точката на дузпата и с удар от воле вкара за 2:0. Преднината за състава на Ивайло Петев стана класическа секунди по-късно след ново попадение на Гъргоров, който този път отбеляза след асистенция по земя на Витиня.

 

Около минута преди края на първото полувреме Иван Стоянов също записа името си сред голмайсторите, убивайки окончателно всякакви надежди на футболистите на домакините. Стоянов се разписа след добро подаване на Миро Иванов, който отне топката при атака на Видима.

 

През втората част двата отбора излязоха с ясната мисъл, че сблъсъкът е решен и след множество смени резултатът остана непроменен почти до края, въпреки повечето активност на гостите. В 60-та минута Витиня открадна топката от севлиевци на границата на собствения им пеналт и пусна към резервата Кишада, който обаче бе изпреварен от бранител в син спортен екип.

 

Въпреки разгромния резултат домакините не се отказваха да атакуват, макар и в офанзивните им действия да личеше много брак. С няколко неточни удара се отличи Тодор Колев, който през целия двубой правеше всичко по силите си да се противопостави на водачите в първенството.

 

В 86-та минута влезлият като смяна Михаил Александров стреля мощно от средна дистанция, като стражът на домакините спаси трудно, но при добавката Кишада покачи на 5:0. След гола на Кишада двата отбори бяха напълно готови да чуят последния съдийски сигнал и срещата завърши с петголова фиеста във вратата на Видима.

 

Класирането вижте тук!!!

Националите започнаха подготовка преди контролите

За "лъвовете" предстоят приятелски мачове с Румъния и Словения

Илиан Илиев ще продължи да води националния отбор и Черно море

Специалистът ще съвместява двете си функции

Появи се нов кандидат за треньор на ЦСКА

Владимир Ивич за последно води Краснодар

Левски чака Бастунов на "Герена"

Офанзивният играч на Хебър е сигурно ново попълнение

Мениджърски интриги около Станислав Генчев

Агенти призовават Крумовград да иска пари за бившия си треньор

РАЗКРИТИЕ: Любо Пенев и Крушарски с две срещи

Пловдивчани търсят нов треньор след раздялата с Александър Томаш

Битката за Европа: ЦСКА срещу ЦСКА 1948

Враждата между двата отбора днес има допълнителен залог

Таско Тасков: Не трябва да се допуска Ловеч да няма отбор в професионалния футбол

Вижте мнението на бившия рефер и кандидат за депутат

Лудогорец и Хайстер се разделят това лято

Той не успя да се върне в познатата си форма след контузията, която получи миналия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки