Без късмет колеблив Челси би 10 от Стоук с 1:0 (видео)

Дидие Дрогба даде победата на "сините" със своя гол номер 100 във Висшата лига

Без късмет колеблив Челси би 10 от Стоук с 1:0 (видео)

Челси записа втора поредна победа под ръководството на временния наставник Роберто Ди Матео, след като надделя минимално с 1:0 над Стоук Сити в двубой от 28-ия кръг на английската Висша лига. Дидие Дрогба реализира победния гол за лондончани през втората част, а „грънчарите” играха с човек по-малко от 25-ата минута, когато Рикардо Фулър си изпроси глупав червен картон.

Ди Матео, който зае мястото на Андре Вияш-Боаш начело на Челси, избра много променен състав за мача. На пейката останаха скъпите покупки Хуан Мата, Фернандо Торес и Давид Луис. Като титуляр напред един от малкото си шансове получи Саломон Калу, който партнираше на своя сънародник от Кот д’Иваор Дидие Дрогба.

Временният мениджър бе променил и схемата на Челси като през първата част заложи на схемата 4-4-2 във вариант „диамант”, донесъл много успехи на клуба в миналите сезони.

Домакините натиснаха пред своите разочаровани през този сезон фенове на „Стамфорд Бридж”, но Лампард и Рамирес пропуснаха удобни положения. Всички тактически планове на двамата треньори отидоха по дяволите в 25-ата минута.

Тогава Бранислав Иванович блокира Рикардо Фулър, после сърбинът предизвика нападателя, а Фулър не си сдържа нервите и го настъпи нарочно без топка. Съдията Андре Маринър видя ситуацията и показа червен картон на играча на Стоук, оставяйки отбора на Тони Пулис с 10 човека на терена.

Атаките на Челси обаче нямаха необходимата скорост и не можеха да изненадат Стоук. В отговор на променената ситуация Роберто Ди Матео пусна в игра малко преди почивката Хуан Мата на мястото на по-дефанзивния Раул Мейрелеш.

Бранислав Иванович беше най-близо до гола през първата част. Шоукрос изчисти много лошо едно центриране от фаул право на крака на сръбския бранител, а той нацели напречната греда с удар от движение.

На почивката Иванович беше заменен от Давид Луис, но още не е ясно дали сърбинът напусна заради проблеми след настъпването на Фулър при червения картон.

Челси имаше проблеми да организира опасни атаки въпреки много възможности за това. Комбинациите на „сините” не вървяха, а Луис опита сам да вкара, като напредна, премина през няколко играчи на Стоук и стреля, но не намери очертанията на вратата на Асмир Бегович. Джон Тери също опита да намери мрежата, но не успя след хубава размяна на пасове пред наказателното поле. Бегович спаси сигурен гол в 66-ата минута, когато спаси силен удар на Дрогба от пряк свободен удар в неговия ъгъл.

Дидие Дрогба обаче най-после разпечата мрежата на Стоук в 68-ата минута. Хуан Мата пусна умен пас в коридор между двамата централни защитници на „грънчарите”, Дрогба овладя отлично и с първото си докосване встрани преодоля Бегович, а с второто намери по земя празната врата – 1:0 и голямо облекчение за Роберто Ди Матео.

Попадението беше гол номер 100 за Дрогба във Висшата лига. Той се превърна в първия африканец, който достига подобно постижение в елита на Острова.

Изненадващо Челси показа огромна неувереност и не тръгна напред за втори решаващ гол. „Сините” показаха, че определено много неща в клуба не са ясни и това се отразява на играта им. Играчите на Ди Матео допускаха лесни грешки в отбрана и се дръпнаха назад в последните минути.

В 87-ата минута Хуан Мата можеше да осигури спокойни последни секунди на домакините, но ударът му от пряк свободен удар намери левия страничен стълб на Стоук.

Въпреки колебливата си игра Челси устиска победата срещу десетимата от Стоук и взеха три точки след издънките срещу Уест Бромич и Наполи.

Челси има 49 точки на 5-та позиция в Премиършип, колкото има и 4-ия Арсенал. Стоук Сити остана с 36 точки на 10то място.

Големият тест за Челси е следващата седмица, когато „сините” са домакини на Наполи в реванша от осминафиналите на Шампионската лига, след като загубиха с 1:3 в Италия.

Челси 1:0 Стоук Сити
1:0 68' Дрогба
Червен картон: 25' Фулър (Стоук Сити)

 

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки