Американка спечели титлата с рекорд на шампионатите

Бритни Рийс (САЩ) защити титлата си в скока да дължина на Световното първенство по лека атлетика в зала в Истанбул (Турция). 25-годишната американка спечели златото с лично постижение и рекорд на шампионатите от 7,23 метра в последния си опит.

Американка спечели титлата с рекорд на шампионатите
Бритни Рийс (САЩ) защити титлата си в скока да дължина на Световното първенство по лека атлетика в зала в Истанбул (Турция). 25-годишната американка спечели златото с лично постижение и рекорд на шампионатите от 7,23 метра в последния си опит. С резултата си тя излиза на трето място във вечната ранглиста на дисциплината в зала. Преди нея са само световната рекордьорка Хайке Дрехслер (ГДР) със 7,37 м и Галина Чистякова (СССР) със 7,30 м.
 
За американката това е общо четвърта световна титла в дисциплината, след като тя триумфира и в първенствата на открито в Дегу 2011 и в Берлин 2009.   

Друга американка Джаней Дилоуч се класира втора с личен рекорд за сезона от 6,98 метра също в последния си шести опит. Така тя взе първо отличие от голям шампионат. Шара Проктър спечели бронзовия медал с национален рекорд на Великобритания от 6,89 метра.

В изключително силния и оспорван финал 21-годишната европейска шампионска в зала от Париж 2011 Даря Клишина (Русия) завърши четвърта с 6,85 метра.


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки