До края на седмицата обявяват официално оставането на Бербо в Юнайтед

Сър Алекс Фъргюсън е потвърдил пред Емил Данчев, че клаузата за удължаване на контракта ще бъде задействана

До края на седмицата обявяват официално оставането на Бербо в Юнайтед

Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е потвърдил пред Емил Данчев, че клаузата за удължаване на контракта на Димитър Бербатов с още една година ще се задейства в края на март.

Шотландският специалист увери българския стрелец и медиите, че това ще се случи още през февруари, а в началото на месеца авторитетното издание „The Independent” стори същото.

Сега Фърги се срещна с Емил Данчев и го увери, че до края на седмицата „червените дяволи” ще обявят официално продължението на контракта до юли на 2013 година, съобщиха част от медиите на Острова и всички фен-сайтове на Юнайтед в Англия.

Както е известно, клубът има право едностранно да задейства споразумението до 31.03.2012 год., като за тази цел дори да е нужен подписа на Бербатов. Заплата на българина остава същата и не подлежи на предоговаряне - 100 000 паунда на седмица.

Според голяма част от информациите обаче, това че клаузата е активирана не означава, че се изключва възможността за трансфер през лятото на Берба, а точно обраното, тъй като Юнайтед е склонен да се раздели с голмайстора на Висшата лига за миналия сезон срещу десетина милиона паунда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки