Гол в продължението класира Марсилия на четвъртфиналите и изхвърли Интер от ШЛ (видео)

По подобие на първия мач, Марсилия вкара в продължението, Интер спечели с 2:1 реванша, но това не стигна на "нерадзурите", за да продължат напред

Гол в продължението класира Марсилия на четвъртфиналите и изхвърли Интер от ШЛ (видео)

Олимпик (Марсилия) се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, въпреки че записа поражение във втория си мач с Интер от осминафиналната фаза на турнира. „Нерадзурите” спечелиха с 2:1 реванша на „Джузепе Меаца”, а първият двубой бе завършил при резултат 1:0 в полза на френския тим, който тогава си осигури минималната победа на "Велодром" след гол в продължението. Попадението на чужд терен изпрати Марсилия напред в турнира.

Интер успя да поведе в 75-ата минута и по всичко личеше, че ще се наложи да се стигне до изиграването на две продължение по 15 минути, след като минималната преднина на италианския тим се запази до заключителната част на мача. Марсилия обаче успя да изравни, след като Брандао вкара за 1:1 в продължението на срещата и по този начин донесе огромна радост на отбора му. Малко след това се стигна и до дузпа за Интер, която бе реализирана от Пацини, но време за повече голове нямаше и така Марсилия се класира за четвъртфиналите.

Матю Валбуена можеше да открие за гостите още във 2-ата минута, но изстрелът му от около 15-ина метра бе отразен от Жулио Сезар. В следващите минути „нерадзурите” се активизираха и се стигна до две много интересни ситуации пред вратата на Стив Манданда. Първо, в 8-ата минута, Уесли Снайдер получи отлична възможност да стреля от около 5 метра, но ударът му бе спасен от стража на Марсилия, а малко след това се откри и много добро положение пред Диего Милито, но Стив Манданда отново показа класа и не допусна гол във вратата си.

В следващите минути Лоик Реми можеше да открие за френския тим, но не намери рамките на вратата. Последваха равностойни минути, а в продължението на първата част топката бе центрирана в наказателното поле на Марсилия, където Диего Форлан стреля с глава, но изстрелът премина покрай лявата греда. Така след 45 минути игра на „Джузепе Меаца” резултатът бе 0:0.

През второто полувреме Интер стартира по-силно и в началните минути владееше топката малко повече от Марсилия. 100%-ови голови възможности пред Стив Манданда обаче нямаше. Диего Милито получи възможност да стреля в 57-ата минута, но изстрелът премина високо над вратата, а в 68-ата Деян Станкович изпълни пряк свободен удар, но топката отново не попадна в очертанията на вратата.

Гостите също имаха някои шансове през второто полувреме. Малко след 70-ата минута Алу Диара засече топката с глава след центриране в наказателното поле на Интер, но вратарят Жулио Сезар се справи отлично и изби в корнер.

Така се стигна до 75-ата минута, когато Интер излезе с гол напред, след като Диего Милито успя да реализира след разбъркване в наказателното поле на гостуващия тим. След като излязоха с гол напред, „нерадзурите” се съживиха и в 84-ата минута Майкон изпълни по великолепен начин пряк свободен удар, но Манданда реагира много добре и изби в ъглов удар.

В заключителните минути от редовното време „нерадзурите” се представиха по-добре, но сценарият от първия двубой между двата тима се повтори и Олимпик (Марсилия) достигна до попадение в продължението. Точен за 1:1 бе появилият се като резерва Брандао, който след удар с левия крак не остави шансове на Жулио Сезар.

Това обаче не бе всичко в двубоя. Малко след като резултатът бе изравнен, Манданда извърши нарушение срещу Пацини в наказателното поле и главният съдия Педро Проенса посочи бялата точка. На вратаря на Марсилия бе показан втори жълт картон и стражът пое по пътя към съблекалните, а спечелилият 11-метровия наказателен удар Пацини застана зад топката и с хладнокръвно изпълнение вкара за 2:1. Точно след това обаче се стигна до последния съдийски сигнал на срещата, което значеше, че общият резултат от двата мача е 2:2, а Олимпик (Марсилия) продължава в следващата фаза заради отбелязания гол на чужд терен.

Интер 2:1 Олимпик (Марсилия)
75’ 1:0 Милито
90+2’ 1:1 Брандао
90+6’ 2:1 Пацини (дузпа)

Стадион: „Джузепе Меаца”

Главен съдия: Педро Проенса

Жълти картони: Санети, Самуел, Станкович (Интер), Диавара, Манданда (Олимпик (Марсилия))

Червени картони: Манданда (Олимпик (Марсилия))

Стартови състави:

Интер: Жулио Сезар, Самуел, Лусио, Нагатомо, Майкон, Поли (Камбиасо 74’), Снайдер (Оби 58’), Станкович, Санети, Милито, Форлан (Пацини 58’)

Олимпик (Марсилия): Манданда, Н’Кулу, Диавара, Морел, Аспиликуета, М’Биа, Диара, Аю (Брачилиано 90+5’), Амалфитано, Реми (Брандао 88’), Валбуена (Шейру 76’)

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

Мениджърът на Арсенал коментира загубената титла

Вижте какво каза Микел Артета

Съдия от Нидерландия сътвори здрав скандал

Вижте подробности

ОБЗОР: Брест спечели последната френска квота за Шампионската лига (ВИДЕО)

С победа над Тулуза

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки