Атанасов и Огнянов дебютират днес за Ботев срещу Лудогорец

Курдов пак не влезе в групата, 10 000 ще дерат гърла в Пловдив

Атанасов и Огнянов дебютират днес за Ботев срещу Лудогорец
Старши треньорът на Ботев Милен Радуканов ще разчита на Димо Атанасов и Мариян Огнянов в днешния мач с Лудогорец от 1/4-финалите на турнира за Купата на България. Любопитното е, че Атанасов дойде в жълто-черния тим именно от Разград. Той ще започне титуляр. По-вероятно е привлеченият от Левски Огнянов да е резерва, тъй като пропусна част от подготовката заради здравословни проблеми. Със сигурност обаче той ще се появи в игра след почивката.
 
В тима на Ботев се завръщат изтърпелият наказание Ангел Рахов, който през есента отбеляза важни голове. Милен Радуканов ще разчита на стабилна защита, подсилена средна линия и контраатаки. Атанас Курдов отпадна от сметките на треньора. Голмайсторът на Ботев от В група не намери място дори в групата за мача. Както е известно, той не е в добри отношения с треньора. Васил Василев, Димитър Байрев, Мартин Димов и Николай Домакинов също са аут от 18-те.
 
Повече от 10 000 бултраси се очаква да изпълнят трибуните на стадион "Христо Ботев" и да подкрепят мощно своите любимци. Това е последният мач на Ботев на клубния им стадион, известен още като "Колежа", който след това ще бъде затворен, за да му бъде направена реконструкция. Докато трае ремонтът, канарчетата ще домакинстват на стадион "Беркут" в Брестник.
 
 
Ивайло Петев пуска всичките си звезди
 
Спортно-техническият щаб на Лудогорец ще пусне всичките си звезди срещу Ботев. Причината е, че в следващия 19-и кръг на А група тимът му приема последния в класирането Светкавица. Мачът е в неделя, 18 март, от 13:30 часа на "Лудогорец Арена".
 
Очаква се в титулярния състав на гостите да се завърне националът Светослав Дяков, който изтърпя наказанието си за натрупани жълти картони. Така на резервната скамейка ще седне хърватинът Младен Касчелан.
 
"Според мен набираме скорост. Не сме стигнали обаче върховото ниво, което гоним. Надявам се това да се случи в най-отговорните мачове в шампионата. Мисля, че сме подготвени за високо темпо -да гоним и титла, и купа. Още преди полусезона бяхме наясно с кои отбори трябва да се борим. Срещу Лудогорец всички ще се хвърлят, за да вземат нещо. Докъде ще стигнем, ще стане ясно в края на първенството. В никакъв случай не подценяваме Ботев, който е сериозен отбор", каза Петев.
 
Гостите с агитка от около 150 човека
 
Ръководството на Лудогорец отправи призив към работодателите в Разград да проявят разбиране към феновете на отбора и да им дадат свободен ден днес. "Отправяме молба да освободят желаещите да пътуват за мача на Лудогорец срещу Ботев Пловдив. Очакваме ви на стадион "Христо Ботев"! Разчитаме на вашата мощна подкрепа тимът да извоюва поредната си победа!", се казва в официално обръщение на шефовете до ръководствата на предприятия в града. Очаква се на трибуните да има около 150 човека от Разград.
 
Предварителната продажба на билети за мача между Лудогорец и Светкавица започва днес. Талони могат да се купят от касата на бистро "Силвена" и пунктовете на "Еврофутбол" в Разград. В деня на мача - неделя, 18 март, от 10 часа ще работи касата пред сектор Б, а от 12:00 ще са отворени и всички останали гишета. Срещата започва в 13,30 часа.
 
Вероятни състави:
 
Ботев: Хр. Иванов - Аргиров, В. Бонев, Бачев, И. Димитров – П. Атанасов, Неделев – Д. Атанасов, Рахов -  Й. Христов – Д. Христов
Резерви: Амбарцумян, Св. Петров, М. Огнянов, Хр. Телкийски, Ал. Александров, Н. Манчев, Веселинов
Контузени: НЯМА
Наказани: НЯМА
Треньор: Милен Радуканов
 
Лудогорец: Голубович – Шоко, Барт, Гулдан, Минев – Генчев, Дяков – Ив. Стоянов, Марселиньо, М. Иванов – Гъргоров
Резерви: Петер, Витиня, Мантила, Касчелан, Бакалов, М. Александров, Кишада
Контузени: Ярабица
Наказани: НЯМА
Треньор: Ивайло Петев
 
ДНЕС, 14:30 ч
Стадион: „Христо Ботев”, Пловдив
Главен рефер: Стефан Спасов (Пк)

Пряко по ТВ+, текстово описание в Novsport.com 

Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Георги Иванов инициира важна среща за футболната инфраструктура

Президентът на БФС търси решение на фундаментален казус

Лудогорец зове за купон: Да вдигнем заедно 13-ата

В Разград обявиха програмата по празненствата

Заги обяви групата за Ботев Пд

Белите без Томбак и Христов

ОБРАТ! Крумовград остава на "Коматево"

Новината бе потвърдена от клуба

Левски обяви програмата до визитата на Крумовград

"Сините" с открити тренировки на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки