Плакати против "Титан" заляха София

Феновете на ЦСКА опънаха транспаранти из столицата, готвят лозунги и в други градове от страната

Плакати против "Титан" заляха София
Привърженици-те на ЦСКА продължават войната със собствениците на клуба от "Титан". Из цяла София бяха разпънати плакати против ръководството на тима. "Вън боклуците от ЦСКА! Вън Титан-ик от клуба! Вън и от града!", гласяха лозунгите, които бяха разпънати на Моста на влюбените, около Горублянското ханче, при ресторант "Ропотамо", до спортна зала "Арена Армеец", на околовръстния път и на всички изходи на София. Очаква се феновете на ЦСКА из цялата страна също да разпънат подобни транспаранти.
 
- Из цяла България ще е така. Транспаранти ще има навсякъде. Няма да се спрем, докато тия не се махнат от ЦСКА. Искаме чист и свят клуб - признаха феновете на армейците.
 
Както е известно, феновете на ЦСКА са в открит конфликт с шефовете на клуба от "Титан". Запалянковците са на нож с босовете, тъй като не одобряват клубната политика в тима. Феновете не одобриха разпродаването на най-добрите играчи в редиците на ЦСКА, тъй като, освен че от Армията не взеха техни достойни заместници, но и по този начин отборът няма да има сили да се бори за шампионската титла. В мачовете от началото на пролетния полусезон агитката на армейците разпъва едно единствено знаме пред сектора си и то гласи "Вън боклуците от ЦСКА". На домакинството с Калиакра (3:1) пък най-голямата организация от сектор "Г" - "Офанзива", напусна стадион "Българска армия" на полувремето в знак на протест срещу начина на управление на любимия клуб. Действията на "Офанзива" бяха подкрепени и от други фракции от агитката на червените. По време на мача с каварненци ултрасите изразиха подкрепата си към завърналия се на Армията Стойчо Младенов. Треньорът изведе червените срещу Калиакра в първия си мач от своя трети престой начело на тима. Малко преди началото на двубоя в сектор "Г" беше разпънат транспарант "Стойчо, ние сме с теб, не ставай част от цирка!"
 
- Заради тях паднахме в Бургас, тези ни докараха до тоя хал - скочиха още тогава феновете.
 

Иначе по време на акцията по разпъването на лозунгите пък стана ясно, че четирима фенове на армейците са били арестувани от полицията. Това се случило, докато протестиращите запалянковци се опитвали да закачат 40-метров транспарант срещу "Титан" на входа на София. Момчетата разпъвали плаката с посланието "За чиста София и вън боклуците от ЦСКА" на Цариградско шосе в района около Горублянското ханче, когато били забелязани от органите на реда. Полицаите от Осмо РПУ решили да направят само проверка на феновете, но установили, че четирима от тях имали стари провинения, и ги завели в районното за разпит. Час по-късно арестуваните привърженици били освободени. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки