Юношеският национален отбор на България до 16 години загуби от Македония след изпълнение на дузпи

Юношеският национален отбор на България до 16 години ще играе в мача за третото място на турнира за развитие на таланти в Сърбия, след като в полуфиналите загуби от Македония с 2:4 при изпълнението на дузпи

Юношеският национален отбор на България до 16 години загуби от Македония след изпълнение на дузпи

Юношеският национален отбор на България до 16 години ще играе в мача за третото място на турнира за развитие на таланти в Сърбия, след като в полуфиналите загуби от Македония с 2:4 при изпълнението на дузпи. Редовното време завърши 1:1.

Селекционерът Методи Деянов се спря на схема с един дефанзивен полузащитник и един играч на върха на атаката (4-1-4-1), каквито бяха и плановете му по време на тридневната подготовка в Правец. Македония поведе в началото на първото полувреме след изпълнение на пряк свободен удар, а до края имаше само още един шут към вратата на Николай Радев. България изравни с гол на Антонио Вутов 7 минути преди края на двубоя. Полузащитникът на Левски, който започна двубоя като вътрешен халф заедно с Янис Карабельов, се възползва от центриране на Александър Димитров, предизвикало разбъркване в наказателното поле на Македония. Топката се озова в дебнещия на задната греда Вутов и оттам той я изпрати в мрежата.

Дузпите започнаха отлично за българите, като капитанът Антонио Вутов и нападателят Илия Димитров бяха безпощадни. За лъвовете обаче последваха три пропуска от бялата точка, докато македонците сгрешиха само веднъж и се класираха за финала.

В средата на второто полувреме контузия в глезена получи Серкан Юсеин. Дефанзивният халф пробва удар, но бе блокиран от защитник на Македония и пострада. По всяка вероятност заради травмата играчът на Ботев Пловдив няма да може да вземе участие в следващия двубой на лъвовете в петък.

„Загубихме, но въпреки това съм обнадежден. Играхме спокойно, държахме топката и я движехме добре през по-голямата част от срещата. Не оставихме никакви пространства на съперника. Пропуснахме шансове да победим, но тези момчета са само на по 16 години и най-важното е, че показаха огромно старание", коментира веднага след мача селекционерът на България Методи Деянов.

„Мога да кажа само едно нещо след тази среща - този отбор на България има бъдеще", сподели и директорът на направление Детско-юношески футбол Пламен Михов, който е водач на българската делегация.

В мача за третото място лъвовете ще се изправят срещу Албания. Албанците отстъпиха с 0:2 на домакина Сърбия.

България (U16) - Македония (U16) 1:1

2:4 при дузпите

0:1 Теодор Фидановски (11)
1:1 Антонио Вутов (73)

Нови Сад, „Стара Пазова"

Съдия: Олси Соколи (Албания).

Съставът на България (4-1-4-1): 1. Николай Радев - 2. Петър Райков, 3. Стефан Велков, 5. Владимир Айтов, 4. Чавдар Ивайлов - 6. Серкан Юсеин (54 - 14. Антонио Тилев) - 7. Александър Димитров, 8. Янис Карабельов (50 - 15. Веселин Любомиров), 10. Антонио Вутов - капитан, 11. Валентин Томов - 9. Илия Димитров

Селекционер: Методи Деянов

Програма

Полуфинали:

Сърбия (U16) - Албания (U16) 2:0

България (U16) - Македония (U16) 1:1
2:4 при дузпите

16 март 2010 година, финал:
12:00 часа: Сърбия (U16) - Македония (U16)

16 март 2010 година, мач за третото място:

14:30 часа: България (U16) - Албания (U16)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки