Локо (Пд) и Левски ще правят зрелище

Дербито на четвъртфиналите за купата почва в 13:00

Локо (Пд) и Левски ще правят зрелище
Локомотив Пд - Левски е най-интересният сблъсък от 1/4-финалите за Купата на България. Домакините не са допуснали дори равенство на .Лаута" през този сезон, а сините се изправят пред първо по-сериозно предизвикателство през 2012 година.
 
Като имаме предвид историята на треньора на черно-белите Емил Велев на „Герена" и скандалното кратко преминаване на Базил де Карвальо в Левски през миналата зима, емоционалният заряд става още по-силен.
 
В последните години Локомотив Пд прави резултатни и атрактивни дербита със сините. Сега отново се очаква красив двубой, а стадионът най-вероятно ще бъде пълен с екзалтирани фенове. Предполагаемите титулярни състави също предвещават интересен мач.
 
Юношата на ЦСКА Иван Караджов ще застане на вратата на смърфовете. Той има четири мача срещу Левски досега, в които е допуснал само две попадения. Балансът му е положителен - 2 победи, 1 равенство и 1 загуба.
 
Пред него в защитата ще играят Жереми Родригес отдясно, Юнес Бенжелюн и Танко Дяков в средата и Михаил Венков отляво, френският десен бек бе под въпрос за срещата, но тренира на пълни обороти в последните дни, така че се очаква да започне като титуляр. Новото попълнение Дяков се разписа в последната среща на пловдивчани с Черноморец и сякаш бързо свикна с новите си съотборници. Венков пък има опит в подобни мачове и би трябвало да покаже класата си.
 
Разнообразието в атака е най-голямото оръжие на Емил Велев. Даксон да Силва и Христо Златински ще се движат в половината на съперника, а изнесени по крилата ще нападат Сержиньо вдясно и Здравко Лазаров отляво. И четиримата са способни да решат подобни двубои с индивидуални изяви, а освен това са добре обиграни и умеят да импровизират на терена. На върха на атаката ще застане Базил де Карвальо, който повече от всичко иска да накаже Левски в четвърти пореден директен двубой.
 
Николай Костов също е подготвил доста офанзивен състав за мача. Очаква се нападението на сините, които са устремени към дубъл този сезон, да се води от Иван Цветков, който вкара два гола в последната среща с Монтана, когато влезе като резерва. Треньорът заяви, че няма да прави много промени в единайсеторката, която използва на „Огоста", така че не е изключено опитният стрелец да остане на пейката, а Жуниор да поведе атаката. По лявото крило ще се движи Тони Калво, а отдясно ще бъде Кристовао. Владимир Гаджев и Дарко Тасевски ще разиграват в средата на терена, а малко зад тях ще застане капитанът Христо Йовов. Тримата ще поемат тежката задача да контролират събитията в центъра, с което Левски трябва да надиграе съперника. Четворката в защита отново ще бъде от чужденци. Нуно Пинто ще действа вляво. В центъра на отбраната се очаква Сержиньо Грийн да се завърне, а до него ще бъде Сюлейман Диамутен, който все още не е свикнал с новата атмосфера. Отдясно ще е Дъстли Мулдер, който не игра убедително срещу Черно море, получи травма в двубоя с Монтана, но все пак е безспорен първи избор за Николай Костов. На вратата ще бъде Пламен Илиев.
 
Двата отбора излизат да играят открит и нападателен футбол. Очаква се зрелище за нашите стандарти. Левски е фаворит, но Локомотив Пд е безпощаден на „Лаута" този сезон и няма да е голяма изненада, ако закръгли поредните победи у дома на 10.
 
 
ДНЕС, 13:00
Стадион: „Локомотив”, Пловдив
Съдия: Ивайло Стоянов, Петрич
Пряко по ТВ+, с текстово описание на живо в Novsport.com
 
Вероятни състави:
 
Локомотив (Пд): Караджов, Родригес, Бенжелюн, Дяков, Венков, Даксон, Д. Георгиев, Златински, Сержиньо, Лазаров, Карвальо
Резерви: Павловс, Йошев, В. Георгиев, Йорданов, Тодоров, Витанов, Коцев
Контузени: Няма
Наказани: Няма
Треньор: Емил Велев
 
Левски: Илиев, Мулдер, Грийн, Диамутен, Пинто, Йовов, Гаджев, Кристовао, Тасевски, Калво, Цветков
Резерви: Митрев, Милиев, Старокин, Станчев, Димов, Райков, Жуниньо
Контузени: Няма
Наказани: Няма

Треньор: Николай Костов 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки