Учени и патриоти подкрепиха Българското хоро за Гинес на Елица Тодорова

Аурата на Елица е в бяло, зелено и червено, твърди специалистът Рум Марк

Учени и патриоти подкрепиха Българското хоро за Гинес на Елица Тодорова
Идеята за силата и величието на светлия български дух, която залегна в основата на Българското хоро за Гинес, организирано и вдъхновено от певицата Елица Тодорова, се прие с огромен ентусиазъм от сдружение Велика БОЛГАРИА, което има за цел да обедини българите от цял свят,  носители на този дух. Български учени, писатели и журналисти заснеха вчера сред уникалния археологически комплекс с античен амфитеатър от ІІІ-ІV в. в хотел Арена ди Сердика, видео в подкрепа на идеята за Българското хоро, което да влезе в историята на Гинес със своя огромен мащаб от 50 хиляди българи.  
 

Учредителите на сдружение Велика БОЛГАРИА - журналистите и писатели Патриция Кирилова и Рум Марк, Даниел Делчев, българският Айнщайн - физикът Илия Илиев, д-р Тошко Тошков, Мартин Йонков и Зоя Костадинова с радост се наредиха в хорото на Елица, което ще е най-дългото в историята ни. 

 

"Патриция, ти бе сред първите, които след моето представяне на олимпийския стадион в Берлин и хоро с 2000 българи, които танцуваха под поройния дъжд с българските носии в ритъма на българското право хоро, ме попита, защо не направя и в България това хоро. Ето, то вече е факт", каза Елица Тодорова. Тя се зарадва и на снимката с цвета на нейната аура, която Рум Марк й подари, направена в неговото студио Аура Визия. "За първи път виждам аура, която да е в цветовете на българското знаме - бяло, зелено и червено. Ти носиш българщината в себе си", каза още той и припомни на Елица, че е от децата кристали, затова излъчва толкова светлина и любов. 

Още първата вечер в сайта, на който се регистрират участниците в българското хоро, са се регистрирали над 7000 души от България, Южна Корея, Англия и Русия, каза още Елица. 

 

"Сигурна съм, че до 10 юни можем да съберем повече от 50 хиляди българи", допълва тя. Всички, които се регистрират и участват в хорото, ще получат специален сертификат от Гинес. 25 хиляди от участниците ще бъдат с автентични фолклорни носии. Останалите 25 хиляди могат да си ги закупят, обясни още тя. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки