Кирхгасер спечели последния слалом за сезона, Вон с рекорд

Австрийката Михаела Кирхгасер спечели последния старт в слалома за сезона, докато сънародничката й Марлис Шилд вече си гарантира кристалния глобус в дисциплината

Кирхгасер спечели последния слалом за сезона, Вон с рекорд

Австрийката Михаела Кирхгасер спечели последния старт в слалома за сезона, докато сънародничката й Марлис Шилд вече си гарантира кристалния глобус в дисциплината.

Кирхгасер, която навършва 27 години утре, завърши състезанието в Шладминг с време 1:32.57 минути, изпреварвайки водачката от сутринта Вероника Зузулова от Словакия, която остана с 1:32.69. Шилд бе трета с 1:33.08.

"Страхотно е да спечеля пред родна публика и малко преди следващото Световно първенство, просто невероятно", сподели победителката, за която това е едва втора победа в слалома за Световната купа.

"Просто си казах, че трябва да рискувам. Имах страхотен сезон зад себе си и нямам търпение да се върна тук за Световното първенство догодина", добави тя.

Шилд, действащата световна шампионка в слалома, не успя да изравни рекорда на швейцарката Врени Шнайдер от 34 победи за Световната купа в дисциплината.

"Разбира се, щеше да е много хубаво да направя победите 34, но винаги има нещо, което може да се направи и към, което да се стремя за следващия сезон", заяви Шилд.

Американката Линдзи Вон, която спечели голямата Световна купа и тези в спускането, Супер-Г и суперкомбинацията, пък счупи рекорда на хърватката Яница Костелич за най-много точки в един сезон при жените.

"Вон има 1980, с 10 повече от рекорда на Костелич и на 10 зад постижението на Херман Майер от 2000 през 2000 година.

"Бях по-внимателна във второто бягане, не исках да отпадна. Но сега имам рекорд при жените, наистина съм щастлива. Дано и утре да се получи, ще е по-голяма драма за зрителите. Ще атакувам здраво утре, дано да успея", каза американката.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки