Шеф в IIHF: Вижда се повишаване на нивото на българския хокей на лед

Като организатори сте чудесни, всички са щастливи в София, заяви Ернест Алианчич

Шеф в IIHF: Вижда се повишаване на нивото на българския хокей на лед

Членът на управителния борд на международната федерация по хокей на лед (IIHF) – Ернест Алианчич, обяви, че вижда раздвижване в положителна посока за българския хокей на лед. Алианчич е представителят на IIHF на световното първенство за юноши да 18 години, дивизия III, група „А”, което се провежда в Зимния дворец в София.

 

„На първо място трябва да кажа, че организацията на първенството на много добро ниво. Гостоприемството на българската федерация по хокей на лед е чудесно и трябва дъ бъде отбелязано. Всички отбори и гости се чувстват щастливи тук, в София”, заяви шефът в международната федерация. И отчете, че по този показател се представяме отлично, базирайки оценката си на първенствата в други държави, на които е присъствал.

 

„Нивото на хокея се покачва. От две години имам пряко участие и наблюдение точно върху тези шампионати. И качеството беше доста по-ниско от сега. Това се отнася пряко и за вашия отбор, вижда се повишаване на нивото. Продължава да има голяма разлика между отборите. Но това не означава, че скоро време няма да видим приятни резултати от, примерно, Китайско Тайпе.  Но е факт, че става интересно първенство”, каза още Ернест Алианчич.

 

България допусна трета загуба на шампионата по хокей на лед до 18 г., дивизия III, група „А” – 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) от Мексико. Единственото попадение за българите бе дело на Мартин Талев.

 

В другите срещи от четвъртия ден Белгия се разправи с Южна Африка 17:1, а Нова Зеландия би Китайско Тайпе с 4:1.

 

Утре от 15,30 часа България излиза в спор за четвъртото място с Китайско Тайпе. Входът в Зимния дворец в София е свободен.  Белгия и Нова Зеландия, които са непобедени до момента, играят директен сблъсък за златните медали и изкачване в по-горна група. Мачът е от 19 часа. Веднага след двубоя за първото място (около 21 часа) ще се проведе и официалното закриване на първенството.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки