Федерер с рекордна титла в Индиън Уелс (видео)

Швейцарецът спечели за 4-ти път състезанието и изравни рекорда на Надал за най-много Мастърс титли

Федерер с рекордна титла в Индиън Уелс (видео)
Роджър Федерер отново демонстрира, че се намира в прекрасна форма, печелейки Мастърса в Индиън Уелс след успех със 7-6(7) 6-3 над американеца Джон Иснър. С този си успех швейцарецът изравни рекорда на Рафаел Надал за най-много спечелени титли от този ранг – и двамата имат по 19 трофея. Триумфът за Федерер бе 4-ти за него в Индиън Уелс и го направи тенисистът с най-много титли от състезанието в Калифорния. Иначе Маестрото вече има общо 73 титли в кариерата си при общо 103 изиграни финала.

Първият сет на финалния двубой бе доста интригуващ, като в неговото начало Иснър пропусна общо 3 точки за пробив. При 3-2 гейма в полза на Федерер заваля дъжд, който прекъсна срещата за няколко минути, но скоро играта бе подновена. При 5-6 швейцарецът пропусна сетбол и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него предимството преминаваше ту на едната, ту на другата страна, но накрая Федерер успя да измъкне гейма с 9-7 точки и да поведе с 1-0 сета.

Във втората част швейцарецът нямаше сериозни проблеми, реализира два пробива и след само час и 22 минути игра записа своята 16-а поредна победа през сезона.

Така Фед Експрес се доближи на само 825 точки от 2-ото място в световната ранглиста, което в момента се заема от Надал. От понеделник пък Иснър ще се изкачи на рекордното за него 10-о място.

От следващата седмица започва втория Мастърс турнир за сезона – този в Маями, където шампион от миналата година е световният номер 1 Новак Джокович.

Влади Николов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки