Италианци си харесаха наши волейболистки

Двама италиански мени­джъри гледаха шампионска­та битка от женското ни пър­венство по волейбол, спече­лена от ЦСКА

Италианци си харесаха наши волейболистки

Двама италиански мени­джъри гледаха шампионска­та битка от женското ни пър­венство по волейбол, спече­лена от ЦСКА. „Червените" сломиха в София „Марица" с 3:2 (-21,17,16,-23,12) ис 2:0 победи в серията за 21 -ви път в историята взеха титлата.

 
„Италианците проявиха интерес към две от нашите момичета - информира Верка Николова, шеф наженско-то направление в ЦСКА. - Ха­ресаха централната блоки-ровачка Нора Богданова и разпределителката Гергана Маринова. Но интерес е ед­но, конкретна оферта - друго. Ако получим обаче предложение за трансфер, няма да спираме никого."
 
В сегашния отбор на ЦСКА само Богданова е от минало­годишния състав, който пак стана първи. Нора бе част от девическия тим на България, станал четвърти в света в Мексико преди 2 години. Срещу „Марица" тя стана най-резултатна в мача с 26 т.
 
А за бъдещето на женския отбор на „червените" Нико­лова каза: „Има интерес към клуба, ще оцелеем. Ще зави­си от това какви спонсори ще се появят, за да решим какво ще правим - дали да участва­ме в европейските турнири през есента, или да заложим на развитието на детско-юношеската школа."
 
За последните 10 години ЦСКА взема 7-а титла при жените. В крайното класира­не за сезона втори е тимът на „Левски Волей", завършил втори преди плейофите. На трето място е отборът на „Ма­рица", който този сезон лику­ва с купата на България.
 
Същевременно две бивши състезателки на ЦСКА - разпределителката Диана Не­нова и либерото Мария Фи­липова, както и Кремена Ка­менова, стигнаха с азербай­джанския „Локомотив" (Ба­ку) за втора поредна година до финала в третия по сила евротурнир - за Купата на претендентите. За трофея тимът ще срещне друг съпер­ник от Баку - „Бакъй".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки