1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Меси стана голмайстор №1 в историята на Барселона, каталунците и Гранада сътвориха спектакъл (видео)

Меси стана голмайстор №1 в историята на Барселона, каталунците и Гранада сътвориха спектакъл (видео)

Тимът от "Камп Ноу" вече е на 5 точки зад лидера Реал (Мадрид), след като победи Гранада с 5:3

Меси стана голмайстор №1 в историята на Барселона, каталунците и Гранада сътвориха спектакъл (видео)

Барселона победи с 5:3 Гранада в мач от 29-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Каталунците очаквано се представиха по-добре от съперника си и се поздравиха с трите точки, а три от общо петте попадения за тима от „Камп Ноу” отбеляза Лионел Меси. По този начин аржентинецът се превърна в голмайстор номер на Барселона в цялата история на клуба, задминавайки Сезар Родригес, на когото принадлежеше рекордът до този момент.

Иначе каталунците водеха с 2:0 на почивката на мача на „Камп Ноу”. Играчите на Пеп Гуардиола поведоха в резултата още в 4-ата минута, когато Шави нанесе страхотен изстрел с десния крак, а кълбото влетя неспасяемо в левия ъгъл на вратата на Гранада. Последваха две нови възможности за каталунците, но с пропуски се отчетоха Адриано и Меси. В 17-ата минута пък аржентинецът все пак достигна до попадение, след като стреля с левия крак, а топката се озова в мрежата на гостите за втори път в мача.

До почивката Барселона продължи да контролира случващото се на терена. Дани Алвеш пропусна да увеличи преднината на отбора си на три попадения в средата на първата част, а до края на полувремето Санчес и Куенка също получиха възможности да се разпишат, но опитите им се оказаха безуспешни. Така след 45 минути игра Барселона водеше с 2:0.

През втората част Гранада се представи значително по-добре и още в 55-ата минута Диего Майнц намали на 1:2 след точно изпълнение с глава. Точно когато изтичаше час игра от началото на мача, гостуващият тим получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, след като бе отсъдено нарушение на Даниел Алвеш срещу Дани Бенитес в наказателното поле на Барселона. Зад топката застана Гийерме Сикера и изпълнявайки хладнокръвно дузпата, направи резултата 2:2.

Радостта на Гранада обаче не продължи прекалено много време, защото в 67-ата минута Лионел Меси изведе отбора си отново напред в резултата. Аржентинецът бе намерен от Даниел Алвеш и не остави шансове на вратаря на съперника, правейки резултата 3:2. В 82-ата минута появилият се като резерва през второто полувреме Кристиан Тейо направи аванса на отбора му още по-комфортен, след като се разписа за 4:2, а каталунците достигнаха до пето попадение в 86-ата минута, когато дойде и моментът, в който Лионел Меси оформи своя хеттрик, пращайки кълбото за трети път в мрежата на вратаря на Гранада.

Гостите все пак успяха да достигнат до още един гол. В 88-ата минута бе отсъдена игра с ръка на Даниел Алвеш в наказателното поле на Барселона и втора дузпа за Гранада, а главният съдия реши да покаже втори жълт картон на бранителя, което значеше, че домакините ще трябва да доиграят мача с десет души. Зад топката отново застана Гийерме Сикера, като футболистът успя да реализира и по този начин оформи и крайното 5:3.

Така Барселона намали дистанцията до лидера Реал (Мадрид) на пет точки и продължава да заема 2-ото място в подреждането, като вече е с 66 пункта. Гранада се намира на 15-ата позиция с 31 точки.

Алавес отново не прости на Севиля (ВИДЕО)

Трета поредна победа в съперничеството след 2:1

Ница разгроми Сент Етиен с 8:0 (ВИДЕО)

"Орлетата" вкараха 6 гола в първите 39 минути

Торино пречупи Верона и превзе върха в Италия (ВИДЕО)

„Биковете“ с 11 точки на върха след 3:2

В Германия: Трилър с 5 гола, червени картони и отменена дузпа в края (ВИДЕО)

Майнц би Аугсбург с 3:2 в зрелище

Луис Енрике: Дембеле става все по-добър

ПСЖ ще бъде без Марко Асенсио за мача с Реймс

Мареска: Стачка на футболистите изглежда като добра идея

Заради претоварения календар

Постекоглу: Стилът ни няма да се промени

„Искаме да печелим и да сме в топ 4“, заяви треньорът на Тотнъм

Емполи пак би Каляри като гост

След 2:0 в мач от V кръг на Серия А

Гьозтепе без нападателя на Челси в понеделник

Станимир Стоилов ще разчита на основния състав от миналия сезон