Сензациите в пресата днес: Анисе получава служебна картотека от ФИФА

Левски и ЦСКА отново са във фокуса на вестниците

Сензациите в пресата днес: Анисе получава служебна картотека от ФИФА

"Меридиан Мач": "Червените" чакат рамо от ФИФА за спорния Анисе

 

От ЦСКА продължават да правят всичко възможно, за да уредят правата на Анисе Абел, който дойде тази зима със скандал от Черноморец. „Армейците" не успяха да картотекират футболиста от Мадагаскар като преотстъпен от литовския аматьорски клуб Невезис и сега са се обърнали директно към ФИФА.

 

Цялата документация по случая е изпратена в световната футболна централа, като най-късно в началото на месец април се очаква зелена светлина за Анисе. В краен случай той ще получи служебна картотека, с каквато играе при „червените" Жуниор Мораеш, за когото текат съдебни спорове между Глория Бистрица и Металург Донецк.

 

ФИФА има практика да гарантира правото на труд на футболистите, за да не страдат те от споровете за правата им между клубовете.

 

"7 дни спорт": Немци примамват Сержиньо Грийн

 

Представители на елитен германски клуб са влезли в контакт със Сержиньо Грийн. Името на отбора се пази в тайна, но се очаква той да изпрати в България свой представител, който да разговаря с играча за неговото бъдеще след края на сезона. Както е известно, холандецът отказва да поднови договора си с Левски, тъй като иска по-го-ляма заплата. Настоящият контракт на универсалния футболист изтича в края на сезона. На този етап Грийн предпочита да си тръгне през лятото със статут на свободен агент, тъй като не може да постигне споразумение със сините босове за новата си заплата.

- Нормално е да има интерес към него. Грийн е много добър футболист. Не мога да ви разкрия обаче оттсьде има интерес към него - призна мениджърът на играча Николай Жейнов.

 

В последно време треньорът Николай Костов не взима Грийн в групата за срещите на сините. От "Герена" обаче определиха като съвпадение това, че холандецът не иска да подпише договора си, а не като начин да го притиснат до стената.

 

- Грийн приема всичко нормално. Не е сърдит на Николай Костов, че не разчита на него. Приема решението на треньора като професионалист. Не знам дали ще има нова среща с ръководството на сините, на която да обсъдим отново договора на играча. Ние сме поставили нашите условия. Всичко зависи от сините шефове - добави Жейнов.

 

От "Герена" също заявиха, че няма да се пречупят пред исканията на Грийн и по всичко личи, че след края на сезона той ще смени клубната си принадлежност.

 

"Тема Спорт": Левски следи Пламен Галев

 

 

Вратарят на Локомотив Сф Валентин Галев е близо дo трансфер в Левски. 28-годишният страж е юноша на железничарите и много добре се познава с изпълнителния директор на сините Иво Тонев. Шефът на скаутското звено на „Герена" Дончо Донев също е запознат детайлно с качествата на вратаря, тъй като е работил в кв. „Надежда" в последните години, в които роденият на 1 януари 1984 година футболист е там. Галев ще бъде наблюдаван отблизо до края на сезона от съгледвачите на Левски, а евентуалният му трансфер може да стане през лятото, когато Божидар Митрев ще се раздели със "сините".

Както е известно, ръководството на „Герена" търси усилено нов вратар. Става дума за резерва на талантливия Пламен Илиев, който трудно може да бъде изместен от титулярното място. В Левски искат да привлекат български страж, защото не желаят да запълват квотите си за чужденци в отбора, а и няма пари за подобен трансфер отвъд граница. Дончо Донев вече е набелязал няколко хора за поста, които ще бъдат наблюдавани във всички мачове до края на сезона.

 

23-годишният вратар на Черно море Петър Денчев, който има скромен опит в А група (само 18 мача), е сред останалите варианти за Левски. Младокът тепърва се налага при моряците, но засега се справя добре и ако продължава да го прави, може да премине на „Герена" след края на сезона.

 

„Тема Спорт" вече Ви информира, че стражът на Ботев Bp Веселин Цветковски също би могъл да облече синята фланелка през лятото. 23-годишният талант показва добри качества в последните кръгове, въпреки че често допуска голове, но в повечето случаи е поставен в безпомощни ситуации. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки